Google verwijdert apps die Israëlische luchtaanvallen op Gaza simuleren

Google verwijderde gisteren ten minste twee Android-apps die de Israëlische luchtaanvallen op Gaza simuleren van de PlayStore. De apps werden verwijderd nadat boze gebruikers Google bekritiseerden op Twitter voor het toestaan van dergelijke apps in hun store.

BombGaza, uitgebracht op 26 juli, volgens App Annie, laat spelers bommen droppen op terroristen terwijl ze burgers moeten proberen vermijden. Het spel eindigt wanneer er te veel burgers zijn omgekomen bij de bombardementen en de “rage meter” zijn limiet bereikt heeft.

Het andere spel, Gaza Assault: Code Red werd voor het eerst uitgebracht op 17 juli volgens App Annie en belast spelers ook met de missie terroristische cellen te vernietigen. Het spel maakt echter geen melding van burgers.

Een woordvoerder van Google weigerde commentaar te geven op de beslissing van het bedrijf. “We verwijderen apps uit de Google Play Store als die ons beleid schenden.” De woordvoerder wilde niet ingaan op welk beleid de apps geschonden hadden, maar Google’s Developer Program Policies verbieden wel geweld als pesten en haat zaaien.

Geweld en Pesten: Afbeeldingen van zinloos geweld zijn niet toegestaan​​. Applicaties mogen geen materiaal bevatten waarmee andere gebruikers gepest, getreiterd of bedreigd worden. 

Hate Speech: We staan ​​geen inhoud toe die tegen bepaalde groepen mensen pleit op basis van hun ras of etnische afkomst, religie, handicap, geslacht, leeftijd, veteranenstatus of seksuele geaardheid.

De ontwikkelaars voor BombGaza en Gaza Assault: Code Red konden niet bereikt worden voor commentaar. Andere games die Israëls Iron Dome en raketten van Hamas simuleren blijven wel in de Play Store.