Back to your basics

Je bent dol op make-up en kleurige accenten, maar als je niet eerst voor een goede basis zorgt en daarna alles grondig verwijdert, dan loop je het risico om je huid te beschadigen. Zo hou je die basis voor én na gezond.

Je gebruikt waterproof mascara

Zo verwijder je het: Waterproof mascara bevat bestanddelen die je niet zomaar met water verwijdert. Je hebt dus een oogmake-upreiniger op oliebasis nodig. Kies voor een verzorgende tweeledige oogmake-upreiniger, die je op een wattenschijfje aanbrengt. Druk het wattenschijfje zacht tegen het gesloten ooglid, zodat de make-up kan oplossen. Daarna verwijder je de mascara voorzichtig door het wattenschijfje van boven naar beneden te bewegen.
Niet doen: Begin niet te enthousiast te wrijven, want dan beschadig je de fragiele huid van je oogcontouren.
Nazorg: Let ook op dat je oogmake-upreiniger op oliebasis goed naspoelt. Zo vermijd je vochtophopingen en gezwollen oogleden.

3147758030334

Je houdt van donkere nagellak

Voorzorg: Lak je nagels nooit zonder eerst een beschermende base coat aan te brengen. Doe je dat niet, dan kunnen de kleurpigmenten van de lak in je nagel dringen en blijf je met vergeelde nagels achter.
Zo verwijder je het: Gebruik altijd een milde en verzorgende nagellakremover.
Nazorg: Na het verwijderen van de lak, hydrateer je je nagels en nagelriemen. Dat kan met een hydraterende of voedende handcrème of droge olie voor nagels. Voor extra zachte handen en sterke, gezonde nagels neem je af en toe een handbad met warm water en een scheutje amandelolie.

3348901149921

Je gaat de deur niet uit zonder foundation

Voorzorg: Draag nooit foundation op je naakte huid. Bescherm je gezicht altijd met een goede dagverzorging als basis.
Zo verwijder je het: Een mooie huid is een schone huid. Verwijder daarom alle sporen van make-up voor het slapengaan. Reinigen doe je in twee stappen. Eerst maak je de kleurstoffen van de make-up los met een make-upremover. Pas daarna gebruik je een reiniger en een lotion om ook bacteriën en de laatste hardnekkige make-uprestjes te verwijderen.
Nazorg: Verwen je huid met een nachtcrème of een serum.

20714261597

Je mist geen feestje zonder smokey eyes

Voorzorg: Net omdat de zone rond je ogen zo delicaat is en sneller droog is of fijne lijntjes vertoont, moet je als basis altijd een oogcrème gebruiken.
Zo verwijder je het: Gebruik in plaats van je gewone demaquillant een milde make-upremover die speciaal ontwikkeld voor de gevoelige oogzone werd ontwikkeld en die de huid rond de ogen tegelijk verzorgt. Haal de make-up zachtjes weg: druk een wattenschijfje op het gesloten ooglid om de make-up op te lossen en strijk daarna van binnen naar buiten of van boven naar beneden. Zo voorkom je vochtophopingen en stimuleer je de bloedsomloop. Maak in geen geval draaiende of wrijvende bewegingen, want die beschadigen de huid.
Nazorg: Verzorg je oogcontouren na het verwijderen van je make-up met een aangepaste oogcrème of een serum.

Je kiest voor kleur met knalrode lipstick

Voorzorg: Niets zo fout als lipstick aanbrengen op droge lippen. Hou je lippen gezond door minstens een keer per dag een verzorgende balsem aan te brengen. Breng de balsem aan net voor je aan je make-uproutine begint, zo hebben de voedende en hydraterende bestanddelen de tijd om in te werken. Wanneer je je lipstick aanbrengt, dep je de vette balsem even af met een tissue. Vaak last van droge lippen? Kies dan zeker voor een lipstick of gloss die niet alleen kleurt, maar tegelijkertijd ook hydrateert en voedt.
Zo verwijder je het: Dep een wattenschijfje met make-upremover op je lippen. Ga voorzichtig van binnen naar buiten tot alle make-upsporen weg zijn.
Nazorg: Hydrateer en voed de huid rond je lippen met een lipcontourencrème.

730852191082