De 6 gênante rollen van de beste acteurs en actrices

Dit weekend is het weer tijd voor de hoogmis van Hollywood: de uitreiking van de Academy Awards, ofwel de Oscars. Heel wat getalenteerde acteurs en actrices zijn genomineerd en het zijn stuk voor stuk verdiende nominaties. Maar niemand begint succesvol. Aspirerende acteurs zullen al snel elke rol die ze aangeboden krijgen aanvaarden en dankzij het internet kunnen we deze gênante momenten makkelijk terugzien. Een blik op de minder succesvolle momenten van Oscar-genomineerde acteurs en actrices.

1. Amy Adams

Amy Adams is dit jaar genomineerd voor haar rol in American Hustle. Het is haar vijfde Oscarnominatie maar haar eerste voor beste actrice in een hoofdrol. Maar het ging niet altijd even gemakkelijk voor Adams. In 2000 speelde ze mee in het vervolg van Cruel Intentions. De eerste Cruel Intentions was een cult-hit, maar Cruel Intentions 2 is eerder het tegenovergestelde. Cruel Intentions 2 was verschrikkelijk geschreven en de acteerprestaties maakten het er niet beter op. De film heeft de zalen nooit gehaald en werd meteen op dvd uitgebracht.

2. Matthew McConaughey

Matthew McConaughey is bezig aan een sterke periode in zijn carrière, met bejubelde rollen in Mud, Magic Mike en True Detective. Als kers op de taart is McConaughey genomineerd als beste acteur voor zijn rol in Dallas Buyers Club. Volgens sommigen is hij zelfs de favoriet om het beeldje mee naar huis te nemen na zijn eerste nominatie. Er waren andere tijden in McConaughey zijn leven. In 1992 deed hij mee in een dramatische imitatie van een moord op het dagtelevisieprogramma Unsolved Mysteries. Dramatische imitaties van misdaden zijn heel laagste trapje op de acteerladder en dit is geen uitzondering.

https://www.youtube.com/watch?v=6_pJ8oiFeGs

 3. Jennifer Lawrence

De 23-jarige Jennifer Lawrence heeft de kans om twee Oscars op rij te winnen. Vorig jaar won ze beste actrice voor Silver Linings Playbook en nu is ze genomineerd voor beste bijrol in American Hustle. Haar debuut was veel minder glorieus. Dat kwam in de televisiereeks Monk, waarin ze niet echt de kans kreeg om haar acteertalent te tonen, aangezien ze een groot deel van de aflevering doorbracht als leeuw.

4. Leonardo DiCaprio

Het is al 20 jaar geleden sinds DiCaprio voor de eerste keer werd genomineerd voor een Oscar. In 1994 was hij genomineerd voor beste bijrol in Who’s Eating Gilbert Grape en sindsdien ontving hij nog nominaties voor beste acteur voor The Aviator en Blood Diamond. Nu heeft hij met Wolf of Wallstreet een nominatie beet voor beste acteur en beste film, doordat hij de film ook producete. In 1988 was het allemaal net iets meer glamoureus voor DiCaprio. Toen speelde hij nog mee in reclamefilmpjes voor kauwgom.

https://www.youtube.com/watch?v=UC8dxq_wsBs

5. Michael Fassbender

De rol van door en door slechte eigenaar van een katoenplantage in 12 Years A Slave heeft Fassbender een nominatie voor beste bijrol opgeleverd. Maar zijn eerste job als acteur was net iets anders. In een reclamefilmpje voor een luchtvaartmaatschappij was hij een naakte man die betrapt wordt door de moeder van zijn vriendin.

6. Sandra Bullock

Sandra Bullock is geen vreemde op de Oscars. In 2010 won ze het gouden beeldje voor beste actrice in The Blind Side. Dit jaar kreeg ze haar twee nominatie voor haar werk in Gravity. Maar voor Bullock meedeed in bekende films als Speed en Miss Congeniality, speelde ze mee in Hangmen, een film die op IMDB een score van 2,9 op tien krijgt.