Dit ijs verandert van kleur als je eraan likt

Niets beter in de zomer dan een lekker ijsje maar als de gewone kleur van ijs je begint te vervelen, is dit misschien iets voor jou. Manuel Linares, een 37-jarige Spaanse fysicus, heeft ijs uitgevonden dat van kleur verandert  terwijl je eraan likt.

Het ijs heeft de naam Xamaleón gekregen en Linares is bezig om een patent te verkrijgen op het recept. Volgens Linares zijn alle ingrediënten natuurlijk. Die natuurlijke ingrediënten veranderen van kleur door oxidatie en verandering van temperatuur.

Voordat het opgediend wordt, is Xamaleón blauw. Nadien wordt er een ‘liefdeselixer’ op gespoten, waardoor het ijs na 15 seconden een diepe roze kleur heeft. Als je nadien likt aan het ijsje blijft het van kleur veranderen. Volgens mensen die Xamaleón geproefd hebben, smaakt het ijs naar verschillende soorten vruchten. Linares bevestigt dat het ijs smaakt naar cacao, amandel, aardbei, banaan, vanille en pistache.

Momenteel kent het ijs veel succes in Barcelona. Dat succes inspireert Linares om verder onderzoek te doen naar ongebruikelijk ijs. Zo plant hij nu om ijs op de markt te brengen dat reageert op blacklights en een soort ijs die, zonder ‘liefdeselixir’ van kleur verandert, van wit naar roze.