Wat u niet moet doen met uw smartphone

Een smartphone kost veel geld en dus heeft u vast liever dat uw smartphone lang meegaat en dat er geen onnodige kosten aan komen. Toch mishandelen veel mensen hun smartphone en waarschijnlijk bent u zelf ook schuldig aan één van de volgende fouten. Wat mag u niet doen met uw smartphone?

U zet uw telefoon nooit uit

U zou echt uw telefoon af en toe moeten uitschakelen. Anders verslijt de batterij veel sneller. Als u uw telefoon als wekker gebruikt, zou u moeten overwegen om een goedkope radiowekker aan te schaffen zodat uw telefoon net als uzelf voldoende nachtrust krijgt.

U laat de Wi-Fi en Bluetooth constant aan

Als u de Wi-Fi en Bluetooth van uw smartphone hebt aangezet, maar het gebruikt geen van beide, dan is het alleen maar een verspilling van energie. Het heeft geen enkel nut en het bevordert de levensduur van uw smartphone niet echt. Schakel dus beide consequent uit en zet ze alleen aan als u er ook daadwerkelijk gebruik van maakt.

U gebruikt uw smartphone in extreme weersomstandigheden

Extreme koude of warmte is niet ideaal voor een smartphone. Vanaf temperaturen onder het vriespunt en temperaturen boven de 35 graden kan uw smartphone schade oplopen. Schakel hem dus even uit en hou hem ergens verborgen van het weer.

U laat uw smartphone ’s nachts opladen

Het lijkt een uitstekend idee om uw smartphone op te laden terwijl u slaapt. Als u uw smartphone blijft opladen terwijl de batterij al vol is, loopt uw smartphone schade op. Probeer uw smartphone overdag op te laden zodat u hem kan uittrekken zodra hij volledig opgeladen is.

U gebruikt een goedkope, universele oplader

De officiële oplader die bij uw smartphone zat toen u hem aankocht, is simpelweg de beste. Als die oplader stuk is, kan u best gewoon een nieuwe bestellen. Met een goedkopere, universele oplader loopt u het risico dat er kortsluiting plaatsvindt.

U kuist uw smartphone niet

De smartphone is een bron van bacteriën, stof en ander vuil. Sommige wc-brillen zijn properder. En toch zijn er maar weinig mensen die hun smartphone kuisen. Nochtans worden er genoeg hulpmiddelen verkocht om uw smartphone perfect te onderhouden.

U filmt in portretmodus

Filmen doet u best in landscape-view. Dat krijgt u als u uw smartphone horizontaal houdt in plaats van verticaal. De voordelen van filmen op deze manier zijn eenvoudig. U imiteert het beeld van uw HD televisie waardoor uw filmpjes veel beter op televisie afspelen. Ook Youtube gebruikt landscape voor de filmpjes. Verticaal filmen zou het beeld teveel uitrekken als het dan horizontaal wordt afgespeeld. Wil u toch koppig verticaal blijven filmen omdat dat handiger lijkt, dan moet u beseffen dat alleen Vine uw filmpjes kan afspelen in de juiste verhoudingen.

U heeft geen toegangscode

Volgens Apple heeft bijna de helft van de iPhonegebruikers geen toegangscode op zijn iPhone staan. Als u daar bij hoort, dan zou u beter zo snel mogelijk een toegangscode verzinnen. Doet u dat niet en wordt uw smartphone gestolen, dan geeft u samen met uw telefoon al uw privégegevens vrij aan de dief en dan kan de schade veel hoger uitvallen dan alleen een smartphone.

U wandelt open en bloot met uw smartphone in de hand

Natuurlijk wil u laten zien hoe mooi uw smartphone is. Liefst vermeldt u nog langs uw neus weg hoeveel het hebbeding gekost heeft. Hoe leuk dat ook is, wij raden het af. 40% van de overvallen in de grote steden zijn rechtstreeks gericht op het stelen van de smartphone. Dus u houdt uw smartphone maar beter veilig in uw binnenzak of handtas.