Hoe zit het met de verzekeringen op reis?

Als je op vakantie vertrekt, hoop je natuurlijk dat dit een zorgeloze periode is. Een probleempje kan zich verbergen in een klein hoekje en je weet nooit wanneer het misloopt. Gelukkig ben jij en je volledige gezin met de Belfius Assistance reisbijstandsverzekering volledig verzekerd voor heel wat potentiële problemen. Hieronder krijg je enkele voorbeelden van hoe compleet de Belfius Assistance reisbijstandsverzekering is, zodat je geen enkele zorg aan je hoofd hebt tijdens je vakantie.

Mijn zoon wil met zijn kotgenoten naar Spanje trekken terwijl ik met de rest van het gezin naar Italië ga. Moet ik een extra verzekering afsluiten?
Neen, als je kinderen bij jou gedomicilieerd zijn, is een extra verzekering niet nodig, zelfs als ze op kot zitten of een andere vakantiebestemming dan jou hebben. Met Belfius Assistance is je volledige gezin, ongeacht de grootte, verzekerd voor een jaarpremie van slechts 60 euro. Meer nog, als je op reis gaat met je minderjarige kleinkinderen zijn deze eveneens verzekerd als ze onder jouw hoede staan, ook al zijn ze niet gedomicilieerd op jouw adres.

Na een pauze langs een autosnelweg in Duitsland weigert mijn auto te starten. Kan ik op een pechdienst of een vervangwagen rekenen?
Met de optie ‘hulpverlening aan voertuig en inzittenden’ van Belfius Assistance ben je in heel geografisch Europa verzekerd. Belfius zorgt ervoor dat je voertuig ter plaatse hersteld wordt of indien dit niet lukt, het naar de dichtstbijzijnde garage wordt gesleept.
Als de herstelling niet meer dan vijf dagen in beslag neemt, worden de verzekerde inzittenden naar hun bestemming gebracht of worden de extra hotelnachten ter plaatse, in afwachting van het einde van de herstelling, vergoed. Je hebt dan ook recht op een vervangwagen, als je voertuig meer dan 24 uur buiten strijd zal zijn.
Als de reparatie langer dan vijf dagen duurt, zijn er drie mogelijkheden:
-Ofwel verkies je dat je wagen gerepareerd wordt in België: dan vergoedt en organiseert Belfius de repatriëring van je voertuig en van de verzekerde inzittenden.
-Ofwel beslis je om het voertuig ter plaatse te laten herstellen: dan vergoedt Belfius het vervoer van de verzekerde inzittenden naar hun bestemming en het vervoer van een persoon die je herstelde wagen naar jou brengt.
-Indien je geen van beide mogelijkheden verkiest, heb je recht op een vervangwagen die Belfius je ter beschikking stelt gedurende de tijd dat je je wagen niet kan gebruiken (met een maximum van 10 dagen).

Tijdens een vakantie in Griekenland glijd ik uit en breek mijn been. Ben ik gedekt voor de medische kosten?
Met de standaardformule van Belfius Assistance (bijstand aan personen) hoef je je geen zorgen te maken. De verzekering voorziet in een tegemoetkoming van je medische kosten tot 50.000 euro per verzekerde per schadegeval na een eventuele tussenkomst van het ziekenfonds. Als je reist in Noord-Amerika, loopt die dekking zelfs op tot 250.000 euro. Je moet dus niet ongerust zijn over het prijskaartje van je ziekenhuisbezoek.

Raadpleeg de voorwaarden van de verzekeringspolissen (het eigen risico, de gedekte goederen, de limieten van de dekking, enz.) in jouw Belfius-kantoor of op www.belfius.be. De algemene voorwaarden en de verzekeringspolissen hebben voorrang op de commerciële brochures.

Belfius Assistance is een verzekeringsproduct van Belfius Verzekeringen NV, Galileelaan 5, te 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 (K.B. van 4 en 13 juli 1979, B.S. van 14 juli 1979);
Belfius Bank NV, Pachecolaan 44, 1000 Brussel – IBAN BE23 0529 0064 6991 – BIC GKCCBEBB – RPR Brussel BTW BE 0403.201.185 – verzekeringsagent FSMA nr. 19649 A.