Twee zwaargewichten uit Hollywood nemen de handschoen op

De film Grudge Match is nu uit op DVD en Blu-ray en dat is een prima reden om de twee hoofdrolspelers eens even onder de loep te nemen. In de linkerhoek van deze boksmatch hebben we Robert ‘Bobby’ De Niro en in de rechterhoek staat Sylvester ‘Sly’ Stallone. Het is de tweede keer dat beide acteurs samen te zien zijn op het scherm, nadat ze eerder al samenwerkten in Cop Land, maar deze keer staan ze regelrecht tegenover elkaar. Beiden zijn geen vreemden als het op boksen aankomt dus het belooft een pittige match te worden.

13-p18thnvlvi1cp01qie1omvm1k5nm

Robert De Niro, de Italiaanse gangster
Dat De Niro een acteur zou worden was al op vroege leeftijd duidelijk. Hij maakte zijn debuut op het podium toen hij pas tien jaar oud was als de bange leeuw in de Tovenaar van Oz. Tien jaar later in 1963 had hij zijn eerste filmrol beet in The Wedding Party van Brian De Palma, hoewel die film pas in 1969 zou verschijnen. 1973 zou een belangrijk jaar blijken voor De Niro. Hij begon aandacht te krijgen van het grote publiek voor zijn rol in Bang the Drum Slowly en zijn samenwerking met regisseur Martin Scorsese startte met de film Mean Streets. Nadien maakte hij nog zeven films met Scorsese, waaronder klassiekers als Goodfellas, Taxi Driver en Raging Bull. In de biografische film Raging Bull vertolkte De Niro de rol van professionele bokser Jake LaMotta, waarvoor hij de Oscar voor Beste Acteur won. Het was zijn tweede Oscar, nadat hij in 1974 het gouden beeldje kreeg voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol als de jonge Vito Corleone in The Godfather II. Uit vrees dat hij getypecast zou worden als maffiafiguur, een rol waarin De Niro telkens uitblinkt, nam hij ook komische rollen aan in films als Brazil, Analyze This en Meet the Parents. Dat De Niro een man met vele talenten is, bewees hij ook door A Bronx Story en The Good Shepherd te regisseren.

2-p18thnvlvg18951dkbavqcl016n3

Sylvester Stallone, de actieheld
Wie Sylvester Stallone hoort, denkt waarschijnlijk meteen aan Rambo of Rocky maar het liep niet altijd van een leien dakje voor de Italiaans-Amerikaanse acteur. Zo maakte hij zijn debuut in de erotische film The Party at Kitty and Stud’s omdat hij wanhopig was en geld nodig had. Hij ontving toen 200 dollar voor een film die na zijn grote doorbraak opnieuw werd uitgebracht, omdat hij weigerde te betalen om hem geheim te houden. Nadien kreeg hij nog enkele kleine rollen totdat hij wereldwijd beroemd wordt met de Rocky, een film waarvan hij het script schreef nadat hij een boksmatch zag tussen Muhammad Ali en Chuck Wepner. Toen hij het script probeerde verkopen aan filmstudio’s stond hij erop dat hij de hoofdrol zou spelen. Uiteindelijk zou het budget aanzienlijk krimpen zodat hij, en niet Robert Redford of Burt Reynolds, Rocky Balboa vertolkte. In 1982 lanceerde hij zijn tweede iconische filmserie Rambo met de film First Blood. Na een mengeling van successen als Cliffhanger, Demolition Man en The Specialist, geflopte films als Oscar, Get Carter en Driven en een tijdelijke hiatus tussen 2004 en 2006 kwam hij terug met de zesde Rocky in 2006 en de vierde Rambo in 2008. In 2010 schreef, regisseerde en acteerde hij in The Expendables, het begin van een serie films met een reeks macho acteurs als Jason Statham, Jet Li en Dolph Lundgren. Dit jaar nog komt The Expendables III uit en Stallone heeft ook aangekondigd dat hij aan Creed, de zevende film met Rocky Balboa, werkt.

Benieuwd wie het haalt in deze titanenstrijd? Haal dan zeker de DVD of Blu-ray van Grudge Match in huis.

BX_GRDGMTCH_DVD_SL_3D