Een Amerikaanse gevangenis vervangt zijn kledij door een televisieserie

Orange is the New Black is momenteel een populaire televisieserie in de Verenigde Staten. De serie draait rond vrouwelijke gevangen, die zoals de meeste Amerikaanse gevangen verplicht oranje overalls moeten dragen. De serie is zelfs zo populair dat een Amerikaanse sheriff heeft besloten om de oranje overalls in zijn gevangenis te vervangen door de negentiende-eeuwse gevangenisplunjes met horizontale zwarte en witte strepen.

William Federspiel, de sheriff van Saginaw County kwam tot het besluit toen hij een jurylid zag dat volledig in het oranje gekleed was. “Als de grenzen van de cultuur binnen de gevangenis en de cultuur buiten de gevangenis vervagen, moet ik ingrijpen en die grenzen opnieuw duidelijk maken”, zegt Federspiel aan MLive. “Het onderscheid is belangrijk omdat de gevangenen hier soms openbare werken uitvoeren. Het onderscheid tussen burgers en bajesklanten moet duidelijk zijn, anders kunnen gevangen ongemerkt weglopen.”

“Het was een makkelijke beslissing voor mij. Deze verandering is kostenbesparend en breekt met de huidige culturele coolheid van oranje overalls. Het is niet cool om een gevangene te zijn”, vertelt Federspiel aan Reuters.