Verzorg je huid met de schijf van vijf

Door gezonde voeding en producten die slim omgaan met vitaminen en vetten kun je je huid aan de binnen- en buitenkant langer mooi houden. Benieuwd wat de beautykeuken jou te bieden heeft? Wij en beautyfood-expert David ‘Avocado’ Wolfe geven je hieronder enkele tips.

Hydrateer met groenten
Anti-oxidanten zitten niet alleen in voedingssupplementen maar ook in cosmetica. Je huid heeft ze nodig om zich te beschermen tegen vrije radicalen (die je huid van binnenuit beschadigen) en om te genezen. Anti-oxidanten hebben ook een anti-rimpeleffect. Ze zitten vaak in groenten, in gember en in soja. Daarnaast is groene thee een aanrader: groene thee verbetert je bloedsomloop en dat is dan weer goed voor de hydratatie van je huid.
Tip van David Wolfe: Eet regelmatig komkommers omdat komkommers ontgiften en veel water bevatten.

8717333438265

 

Tank energie met superfruit
Superfruit zoals gojibessen, granaatappels en bosbessen zitten vaak in energiedrankjes omdat ze erg rijk zijn aan vitaminen. Om net dezelfde reden vind je ze terug in verzorgingsproducten. Maar ook ander fruit maakt je mooi. Druiven zorgen voor ijzersterke anti-oxidanten en pruimen zitten vol vitamine E. Citrusvruchten bevatten veel vitamine C en E, de vitaminen die je huid nodig heeft om glanzend en stevig te blijven. Bovendien zijn adstringerende citrusvruchten, zoals pompelmoes, ideaal voor een vettere huid.
Tip van David Wolfe: Gedroogde vijgen zorgen voor instant energie.

3700527703220

Ga voor zacht én glad met vetten
De plantaardige oliën en boters van noten zoals hazelnoten, macadamianoten, amandelen, kariténoten en kokosnoten zijn super voor je huid. Ze voeden je huid, maar gaan ook ontstekingen tegen. Karitéboter voedt en verzacht, net als boter en olie van amandelen en macadamianoten. Ook kokosnoot is populair omdat de olie erin hydrateert en exfoliërt.
Tip van David Wolfe: Gebruik veel gezonde oliën in je voeding. Let echter op met maïs- en zonnebloemolie. De onverzadigde vetten erin veroorzaken net wel rimpels en pigmentvlekjes.

3380811081106

Stap in de lift met zeewier en algen
In de Japanse keuken krijg je ze vaak te eten, maar zeewier en algen verstevigen en liften ook je huid dankzij hun positieve anti-ageing eigenschappen. En wees niet bang, daar ruik je niets van!

20714493417