Deze 10 jobs zorgen voor de beste balans tussen werk en privéleven

Een balans vinden tussen jouw carrière en je persoonlijke leven is geen gemakkelijke taak. Maar volgens Glassdoor zijn sommige beroepen erg geschikt om een gezonde balans te hebben tussen werk en privé.

De jobsite, die gegevens over werkplekken verzamelde, heeft een lijst vrijgegeven van de top 10 meest gewaardeerde banen voor de werk-leven balans. De resultaten zijn gebaseerd op de feedback van werknemers van het afgelopen jaar.

Ze vroegen aan hun werknemers om hun baan te quoteren op hun balans tussen werk en privéleven. 1 stond voor ontevreden, 3 stond voor OK en 5 betekende zeer tevreden.

Als je dus op zoek bent naar een baan waarbij de balans tussen de werkuren en het privéleven uitstekend is, dan moet je deze beroepen maar eens overwegen.

1. Datawetenschapper

De datawetenschapper kreeg een rating van 4.4 voor de werk-privé balans en voert daarmee de ranglijst aan. In de enquête beweerde 74% dat de bedrijfstak nog zal groeien terwijl maar 5% geloofde dat het slechter zou gaan.

“Niet alleen is iedereen ongelooflijk scherp en zeer goed in hun werk, maar ook, bijna zonder uitzondering, is iedereen een genot om mee te werken,” zei een data scientist op Facebook. “Ik ben gelukkig met mijn ongelooflijke werk-leven balans.”

2. SEO specialist

Search Engina Optimalisation (SEO) specialisten komen op een goede tweede plek met een rating van 4.3. Ongeveer 75% van de werknemers ziet de jobs in deze sector nog toenemen terwijl 11% denkt dat het er minder goed zal gaan.

3. Reisleider 

tourguide

Gidsen staan op de derde plek in de lijst. De job laat je toe om te communiceren met mensen uit de hele wereld en scoorde een rating van 4.3. Bijna 59% is van mening dat de werkmogelijkheden in deze sector zullen toenemen terwijl 7% denkt dat het er niet op zal beteren.

“Je leert veel over de klantenservice, je neemt verschillende workshops en lessen en de managers zoeken samen met jou in jouw beste belang naar de beste werkformule,” zei een gids die op het Fox Theatre in Atlanta werkt. “Je ontmoet veel nieuwe mensen en het is een geweldige omgeving om in te werken.”

4. Badmeester 

Lifeguard

Badmeesters of redders komen op de vierde plaats. Het beroep kreeg een rating van 4.3 en ongeveer 33% denkt dat de sector nog vooruitgang zal boeken. En niet verwonderlijk, denkt 0% dat het erger zal worden.

5. Social media manager

Social media managers landden op de vijfde plek met opnieuw een score van 4.3. 76% is positief over de toekomst van de job terwijl amper 10% denkt dat het slechter zal gaan op langere termijn.

“Ik voel dat het werk dat ik doe belangrijk is, zowel voor Abstrakt als voor onze klanten, maar ook met mijn professionele ontwikkeling zit het goed,” vertelde een social media manager die werkzaam is bij Abstrakt, een marketing bedrijf in Missouri. “Hoewel ik bezig wordt gehouden, beleef ik veel plezier aan het werk en heb ik een goede balans tussen werk en mijn privéleven.

6. Groep fitness instructeur 

groupfitnessinstructor1

Fitness instructeur voor groepsklassen zoals yoga en spinning hebben een 4.2 rating gegeven aan hun beroep. Werken bij een sportschool kan een aantal voordelen hebben, waaronder een flexibele planning en een gratis lidmaatschap zodat je zelf ook nog wat aan je lichaam kan werken.

Ongeveer 43% is van mening dat de werkmogelijkheden in deze sector zullen toenemen terwijl maar 13% denkt dat het slechter zal gaan.

7. User experience designer

Een user experience designer toetst ontworpen websites bij het grote publiek. Hij kijkt of ze hun weg kunnen vinden en het design ze aanspreekt. De UX designers hebben hun metier een score van 4.2 gegeven. 60% denkt dat de sector nog zal groeien terwijl 15% denkt dat het minder goed zal gaan.

“Het team is ongelooflijk, er zijn zoveel mensen om van te leren en er zijn veel extra’s. Ik krijg ook altijd de steun die ik nodig heb om alles uit mijn carrière te halen,” vertelde een UX designer bij LinkedIn. “Ik hou ook van het handhaven van een goede balans en ik kan dat zeker doen bij LinkedIn.

8. Bedrijfscommunicatie

Op de achtste plek staat bedrijfscommunicatie met een rating van 4.1.

9. Brandweerman

firefighters_topjob

Brandweerlui vielen bijna uit de top tien maar eindigden uiteindelijk toch op plek 9 met een rating van 4.1. 47% van de brandweerlui denkt dat de sector zal groeien terwijl 17% het minder rooskleurig ziet.

Een brandweerman uit New York zei dat hij een flexibel werkschema en een goed salaris had en dat zijn collega’s een soort van tweede familie zijn geworden.

10. Aandelenhandelaar

De top 10 wordt afgesloten door de handelaren in aandelen met een solide rating van 4.0. “De vergoeding is uitstekend en ik heb ook een geweldige balans tussen werk en privéleven gevonden. Iedereen met wie je werkt is zeer intelligent en leiderschap stimuleert innovatie,” verklaarde een handelaar bij Tradebot uit Kansas.

20-Highly-Rated-Jobs-for-Work-Life-Balance_-Glassdoor-Report1