Cat2See laat je vanop afstand met de kat spelen

Ben je niet thuis en mis je je kat? Niet getreurd, de Israëlische start-up Cat2See komt met de oplossing. Zij ontwikkelen een systeem waarmee je over het internet kan spelen met je kat.

Cat2See is bedacht door Gilad Gelfand, eigenaar van een dierenspeciaalzaak en ontwikkelaar Amir Guterman. Het systeem bestaat uit drie elementen: een webcam die je zelf kan besturen, een robotarm met een speeltje aan het einde en voederbakje dat automatisch of handmatig eten vrijgeeft voor je kat. De drie elementen kan je besturen via een website of via een applicatie op je smartphone of tablet. Cat2See kost zo’n 125 euro. 

“23% van de blogs op het internet gaan over katten”, beweert Gelfand. Het feit dat hij al bestellingen heeft ontvangen uit Canada, de Verenigde Staten, Colombia, Nieuw-Zeeland en andere landen zonder enige vorm van reclame, toont aan dat er toch heel wat commotie is rond katten. “Het is een hele schok, ik krijg bestellingen uit landen waarvan ik niet wist dat ze bestaan”, lacht Gelfand.