Verwen je kleuter met een zelfgemaakt memory-spel

Natuurlijk kan je je oogappel memory laten spelen op een iPad of computer. Maar een zelfgemaakt, echt in handen te nemen spel, is toch zo veel waardevoller? Je kind leert – door te proberen 2 dezelfde figuurtjes om te draaien – nieuwe materialen en nieuwe prentjes kennen. Bovendien stimuleer je het visueel geheugen en breng je zo samen quality time door.

Extra leuk is dat jij al minstens evenveel plezier zal beleven aan het maken van dit memoryspel! Je vindt de makkelijke werkbeschrijving hier.

Spelregels:
In het begin van het memoryspel worden alle kaarten omgedraaid, zodat je geen figuurtjes kan zien. Tik op één van hen, en draai deze kaart om. Tik nadien op een andere kaart. Heb je 2x hetzelfde figuurtje aangetikt, dan win je een punt en blijven de kaarten ook met de figuurtjes zichtbaar liggen. Heb je 2 verschillende figuurtjes aangetikt, dan draai je de kaarten weer om en is de beurt aan de volgende speler. Wie – wanneer alle kaart-duo’s zijn omgedraaid – het meeste punten heeft, heeft gewonnen.