Dit zijn de negen meest interessante tech gadgets die nog dit jaar kunnen verschijnen

Het jaar is halfweg, maar er is nog genoeg tijd voor nieuwe grote tech-producten om op de markt te komen.  Hier is een blik op de belangrijkste gadgets die, volgens geruchten, nog voor het einde van 2014 op de markt zouden komen.

Apple iWatch

all-eyes-are-on-apples-iwatch

Volgens verwachtingen zou Apple zijn nieuwste gadget, de iWatch, lanceren in oktober. Bronnen als 9to5Mac berichten dat de iWatch zich vooral zal toespitsen op gezondheid en fitness monitoring. Zo zou de iWatch in staat zijn om je aantal stappen, je hoeveelheid vocht, hartslag en andere lichaamsfuncties te meten. Ook de meldingen van je smartphone worden getoond op het slimme horloge.

2. De nieuwe versie van Android

the-new-version-of-android-will-make-your-battery-life-a-lot-better

Google stelde onlangs Android L voor, de volgende versie van het Android besturingssyteem. Android L zou niet enkel een nieuw en handig design hebben, het heeft ook een functie genaamd Project Volta. Die zou de levensduur van de batterij van je smartphone verlengen. Android L zou dit najaar gelanceerd worden op de Nexus smartphones en tablets

3. iOS 8 

ios-8-will-help-your-iphone-catch-up-to-android

Het nieuwe besturingssysteem van Apple voor iPhones en iPads, iOS 8, zou qua ontwerp niet veel verschillen van iOS 7. Apple zou wel een heleboel nieuwe functies toevoegen, waarvan Android-gebruikers al jaren genieten. Je zou bijvoorbeeld in staat zijn om aangepaste toetsenborden te installeren, te reageren op sms-berichten de app te openen en widgets toe te voegen aan het berichtencentrum. iOS8 komt dit najaar uit.

4. Google komt met een nieuwe Nexus smartphone en begint met Android Silver

google-might-launch-a-new-nexus-phone-or-maybe-a-new-android-silver-program

De laatste jaren heeft Google telkens een smartphone van zijn eigen Nexus-serie voorgesteld. Uniek aan die Nexus-serie is dat er een ‘cleane’ versie van het Android besturingssysteem opstaat. Fabrikanten zoals Samsung passen het besturingsprogramma altijd aan aan hun eigen wensen. Met smartphones uit de Nexus-serie kan je Android gebruiken zoals Google het bedoelt.

Volgens The Information zou het dit jaar anders kunnen lopen. Google zou dit jaar ook uitpakken met Android Silver. Het is nog niet volledig duidelijk wat dat juist inhoudt, maar volgens geruchten wil Google samenwerken met producenten van smartphones om high-end telefoons te ontwikkelen met hetzelfde ‘cleane’ besturingssysteem als op smartphones uit de Nexus-serie. Aanvankelijk werd gedacht dat Android Silver de Nexus-serie zou vervangen maar David Burke, het hoofd van het Nexus-programma, kondige aan dat Nexus zal blijven bestaan.

5. De Nexus 9 tablet

google-is-reportedly-working-with-htc-on-a-new-tablet

Ongeveer een jaar geleden kondigde Google de Nexus 7 tablet aan. Nu zijn er verschillende geruchten dat er een nieuwe tablet van HTC en Google komt. Het apparaat zou naar verluidt over een 8,9-inch scherm beschikken, dus veel mensen noemen het de Nexus 9. Er wordt verwacht dat de Nexus 9 rond dezelfde tijd als Android L zal uitkomen.

6. De iPhone 6 met groot scherm

the-big-screen-iphone-6-is-coming

Volgens talrijke geruchten zou Apple de nieuwe iPhone 6 op de markt brengen in twee uitvoeringen met verschillende groottes. De ene zou een scherm hebben van 4,7 inch, de andere een scherm van 5,5 inch. Ter vergelijking: de iPhone 5S had maar een scherm van 4 inch, wat redelijk klein is vergeleken met andere smartphones.

Er wordt verwacht dat Apple de nieuwe iPhone in september aankondigt.

7. De nieuwe phablet van Samsung

get-ready-for-samsungs-new-phablet

Samsung zorgde ervoor dat de phablets, een tablet die je ook kan gebruiken als smartphone, populair werden. Nu zou het bedrijf een nieuwe telg toevoegen aan de Galaxy Note-serie. Er zijn verder weinig details bekend over het apparaat, maar volgens geruchten zou Samsung de Galaxy Note 4 onthullen op de IFA-conferentie in Berlijn in september.

8. Samsung zal een Virtual Reality Headset lanceren

samsung-will-launch-a-virtual-reality-headset

Volgens Business Insider is Samsung aan het werken aan een virtual reality-headset die vergelijkbaar is met Oculus Rift. Engadget zegt dat je het apparaat zal kunnen aansluiten op je Galaxy phone. Zo zul je Android games in virtuele realiteit kunnen spelen. Samsung werkt naar verluidt samen met Oculus om de bril te produceren.

9. Een blik op Windows 9

we-might-get-an-early-look-at-the-next-version-of-windows

De gok die Microsoft nam met Windows 8 heeft niet het beoogde effect gehad. De grote klacht is dat het besturingssysteem niet goed werkt op traditionele laptops en PC’s. Met Windows 9 wil Microsoft die problemen van de baan helpen en gebruikers van Windows 7 toch overtuigen om de stap naar een nieuw besturingssysteem te maken. Volgens techblogger Mary Jo Foley kan Microsoft het grote publiek al een eerste proefje van Windows 9 geven in de herfst.