De ideale laptop voor op reis?

Ben je veel op reis of werk je nooit op een vaste plek? Een laptop kan dan uitkomst bieden en werkt toch wat fijner dan een tablet. Maar omdat je soms ook wilt ontspannen, is een tablet vaak geen overbodige luxe. De T100 van Asus combineert dan ook het beste van beide werelden.

De T100 is een volwaardige laptop draaiende op Windows 8.1, met een klein formaat en een laag gewicht. Toch niet onbelangrijk als de laptop overal mee naartoe moet. Het scherm van de T100 kan echter ook losgekoppeld worden, waardoor er een los toetsenbord en een tablet overblijft. Op die manier kan de laptop in een handomdraai ook voor ontspanning gebruikt worden, terwijl het tikken van een verslag of e-mail met behulp van het toetsenbord zo gepiept is.

Omdat je onderweg vaak geen mogelijkheid hebt om de laptop op te laden, is de T100 voorzien van een flinke accu waar ruim 10 uur lang op gewerkt kan worden. Je zou de oplader tijdens een werkdag niet eens mee hoeven nemen en ook een lange vliegreis vormt geen enkele bedreiging voor de T100. Het scherm van de T100 kan op een hoge helderheid gezet worden, zodat de laptop ook buiten goed bruikbaar is. Speciale ips-technologie zorgt ervoor dat de kijkhoeken uitstekend zijn.

Ondanks de uitstekende specificaties en vele mogelijkheden van de T100, kost de laptop niet eens de hoofdprijs. De T100 is al te koop vanaf 349 euro, in de kleuren grijs en wit. Daarbovenop krijg je er gratis een Office-pakket bij, bestaande uit Microsoft Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Al met al is de T100 de ideale notebook voor de frequente reiziger.