Mic Mac Mall lanceert nieuwe service om opgesloten dieren uit auto’s te redden van de dood

Omdat mensen nog steeds niet weten dat ze levende wezens niet mogen opsluiten in auto’s wanneer het erg warm weer is, heeft een winkelcentrum in Canada een dienst gelanceerd die klanten eraan herinnert om hun huisdieren niet op te sluiten tijdens deze warme zomer.

Mic Mac Mall in Nova Scotia heeft de nieuwe dienst officieel aangekondigd nadat ze de politie moesten oproepen om een oververhitte hond te bevrijden uit een auto.

10544660_10152964436589942_5087186742462908598_n

Het winkelcentrum lanceert nu dus Pet Patrol. Er werden beveiligers ingeschakeld die op de parkeerterreinen patrouilleren op zoek naar huisdieren die gevangen zitten in een auto.

De beveiligers zullen proberen om de eigenaar van de auto te pakken te krijgen, maar beoordelen eerst de conditie van het dier. Als het dier er al erg aan toe is, dan bellen de beveiligers meteen de politie.

De Humane Society zegt dat op een dag met temperaturen van 30°C de temperatuur in de auto kan oplopen tot meer dan 40° op minder dan 10 minuten. Als een dier in die omstandigheden langer dan vijf minuten opgesloten zit, kan het al ernstige hersenbeschadiging oplopen of sterven aan een zonnesteek.