De NSA heeft waarschijnlijk jouw borsten gezien en je kan er helemaal niets aan doen

De National Security Agency (NSA) zit blijkbaar vol griezels, maar we denken dat je inderdaad eigenlijk maar één ding kunt doen als je in het verloop van een werkdag op naaktfoto’s stoot en dat is er naar kijken.

Edward Snowden, die wordt omgeschreven als een grote held of een grote verrader heeft in een interview met The Guardian in Moskou onthuld dat hij getuige is geweest dat personeel van de NSA de hele dag door naaktfoto’s die ze hadden onderschept, aan elkaar toonden.

Deze beweringen zijn waarschijnlijk waar. Op de eerste dag van het werk zag hij een collega zijn ex-vriendin bespioneren. Meerdere werknemers gaven nadien toe dat ze hetzelfde deden.

“Je hebt jonge mannen van 18 tot 22 jaar oud en je geeft ze plots een positie die een buitengewone verantwoordelijkheid vereist want je geeft ze toegang tot privégegevens,” verklaarde Snowden in het interview.

In de loop van hun dagelijkse werk struikelen werknemers vaak over iets dat helemaal niets met hun werk te maken heeft. Bijvoorbeeld een intieme naaktfoto van iemand. Wat gebeurt er als ze zo’n foto vinden? “Ze draaien zich om in hun stoel en tonen de foto aan hun collega’s.”

Het bedrijf beschouwt deze voorvallen als secundaire arbeidsvoorwaarden van de posities en vermeldt dit type van spionage nooit.

“Uw privéleven, foto’s van uzelf en foto’s van intieme momenten worden overgenomen uit uw privé-communicatiestroom voor ze de ontvanger bereiken en opgeslagen in de database van de overheid. Er werd geen toestemming gegeven en eigenlijk is er ook geen behoefte voor de schending van uw rechten. Want waarom zitten zulke gegevens in een databank van de overheid?” vroeg Snowden zich af.

Dus er is een kans dat je hele privé-leven werd bekeken door een aantal nerdy mannen in hun bureaustoelen die volgens geruchten daar zitten om de slechteriken in onze samenleving op te sporen. Volgens ons moet de NSA de echte opdracht nog eens uitleggen aan hun werknemers.