Man gaat spin te lijf met vlammenwerper en zet huis in brand

door
Roald
Leestijd 1 min.

Een man uit Seattle heeft zijn huis afgebrand toen hij een spin wilde doden met een geïmproviseerde vlammenwerper. De man zag de spin op de muur van zijn wasruimte kruipen en hij nam meteen zijn toevlucht tot een aansteker en een spuitbus om het beestje te doden.

We weten niet of deze nogal overdreven beslissing kwam door de omvang van de spin of door zijn arachnofobie. Die angst komt trouwens, ondanks wat velen denken, even vaak voor bij mannen als bij vrouwen. Of misschien was hij gewoon één van die gemiddelde Amerikanen die graag dingen opblazen.

Tijdens de spinnenjacht vloog de muur in brand en de man vluchtte zijn huis uit toen hij doorkreeg dat hij dat probleem niet zelf zou kunnen oplossen. Het kostte de brandweer langer dan verwacht om de vlammen te doven omdat de man munitie in zijn huis had en de brandweer daardoor vanop afstand moest werken.

Eén spinnetje zal de man minstens 40.000 dollar kosten aan herstellingen aan de buitenkant van het huis. Binnen is er nog eens voor 20.000 dollar aan kosten.

Of de spin gestorven is tijdens de brand, weten we niet, maar we hopen van wel. Anders kost het die arme man 60.0000 dollar voor helemaal niets.