Na deze 15 tips zal het internet nooit meer hetzelfde zijn

Zelfs als je online werkt, is het onmogelijk dat je alles weet over het internet… of zelfs maar van een bepaalde zoekmachine. De meerderheid van de internetgebruikers bezoekt Google.be elke dag, maar waarschijnlijk weten ze niet alle geweldige dingen die ze kunnen doen met Google. Ik wist zelf niet eens de helft van deze lijst.

Google is niet alleen een zoekmachine. Dankzij een paar handige zoektermen kan Google je helpen bij het plannen en organiseren van je leven. Verbazingwekkend.

1. Je kan een timer instellen op Google. “Set timer x minutes” is voldoende om een wekker te starten die over exact dat aantal minuten een signaal geeft.

google-hacks

2. Google kan helpen om je fooi te berekenen.

google-hacks2

3. Je kan te weten komen van eender welke feestdag ter wereld op welke dag die valt.

google-hacks3

4. Google weet ook alle data van film releases.

google-hacks4

5. Je kan de volledige programmatie van je favoriete televisiereeks via Google vinden.

google-hacks5

6. Google vindt ook alle liedjes die je favoriete band ooit heeft gemaakt. Typ bijvoorbeeld “Songs by Justin Bieber” en je weet in een seconde welke nummers je nooit moet luisteren.

Bieber

 

7. Hetzelfde geldt voor boeken van je favoriete auteur. Denk je dat je alle boeken van Stephen King gelezen hebt? Dan kun je dat gemakkelijk even nagaan door “Books by Stephen King” in te typen.

StephenKing

8. Als je je vluchtnummer kent, dan hoef je niet meer naar de website te surfen om te dubbelchecken wanneer je vlucht vertrekt of aankomt. “Flight ‘nummer’ US Airways” is voldoende om de vertrektijd en aankomsttijd te vinden via Google.

google-hacks8

9. Als je wil weten wanneer de zon exact op komt, dan kun je “sunrise ‘stad’ ” intypen en dan geeft Google je het uur tot op de minuut nauwkeurig.

Sunrise

10. Je kan Google laten omvallen door “do a barrel roll” in te typen in de zoekbalk.

google-hacks11

 

11. Als je binary of hexadecimal zoekt, krijg je verrassende resultaten…

google-hacks17

12. Bij het intypen van “Zerg Rush” start Google een spelletje dat je in je browser kan spelen.

13. Google kan je ook de betekenis en de herkomst van woorden laten zien door “(woord) etymology” te typen.

google-hacks19

14. Als je problemen hebt om te kiezen tussen twee van je favoriete gerechten, kan Google je helpen. “Pizza vs Cupcake” geeft de voedingswaarden en calorieën van beide gerechten. Een ideale manier om een verstandige keuze te maken.

google-hacks20

15. En ten slotte als je “Google 1998” intypt, word je naar de oude versie van Google uit 1998 gestuurd.

Zo, nu kun je de volgende keer als je een weekendje plant, de beste restaurants zoeken, weten hoe laat je vrienden zullen aankomen in de luchthaven en ervoor zorgen dat je geen aflevering mist van je favoriete televisieserie.