Sommige Israëli’s eten popcorn op het strand terwijl ze toekijken hoe Gaza gebombardeerd wordt

De meedogenloze reputatie van Israël is nog moeilijk te ontkennen nu een Deense journalist een foto nam van een menigte Israëli’s die op het strand keken naar de raketten die op Gaza vielen terwijl ze de hele tijd applaudisseerden en juichten.

Allen Sorensen van het Kristeligt Dagblad noemde de verzameling mensen de “Sderot Cinema”. Meer dan 50 deelnemers aten popcorn, rookten de waterpijp en zaten op stoelen te kijken naar het spektakel in Gaza.

De bezoekers konden het spektakel bekijken vanop een heuvel net buiten de Zuid-Israëlische stad Sderot, die een direct uitzicht geeft op de Gazastrook.

Het beeld van de bijeenkomst werd duizende keren geretweet en zorgde voor een immense afkeer en onbegrip bij het brede publiek.

Eli Chone, een 22-jarige Amerikaan uit Israël en toeschouwer op de heuvel, zei tegen Sorensen dat hij kwam kijken hoe Israël Hamas vernietigt. “Kijk naar de mensen om je heen. Ze leven in deze stad en worden bijna dagelijks beschoten. Ze zijn gewoon blij dat het leger nu terugvecht. We zitten en kijken hoe Israël vrede schept.”

Een vriend van hem, Aaron Dauw, kon niet anders dan toegeven dat de vernietiging van de vijand en het spektakel van de raketinslagen een zeer bevredigend gevoel gaven. “En het is gewoon leuk om te zien.”

Israël lanceerde gisteren zijn eerste grondoffensief. Vier soldaten kwamen terug naar Israël met kleine verwondingen tijdens een vuurgevecht. De Verenigde Naties heeft gezegd dat ongeveer 160 Palestijnen werden gedood in Gaza. 77% van hen waren gewone burgers.