Ik ga op reis en ik neem een selfie: tips & trics

Je kunt het een trend op het gebied van narcisme noemen of een nieuwe vorm van kunst, maar het begrip ‘selfie’ is niet meer weg te denken. Iedereen lijkt het te doen: je vrienden, celebrities en zelfs huisdieren lijken de trend opgepakt te hebben. Maar hoe maak je de perfecte selfie? Met deze tips ben jij in no time een superster in het maken van selfies.

Tip 1. Smartphone met camera

Voor de beste selfie is een foto in hoge revolutie een pré. Deze kun je het beste maken met de camera op de achterzijde, maar dan is het wel fijn om gebruik te maken van de front camera. Dan kun je eerst even checken of je er tiptop uitziet.

Tip 2. Hulpmiddelen

Stel op je telefoon knoppen in waarmee je het makkelijkste je selfie kunt maken. Dan hoef je niet te wachten tot je op goed geluk eindelijk eens je scherm goed aantikt. Denk goed na over welke knop je kiest, want zelfs voor links- of rechtshandigen kun dit kleine verschil al veel uitmaken… Supertip: schaf voor op reis of voor bepaalde gelegenheden een ‘selfiestok’ aan. Bevestig je telefoon aan de stok en schiet je foto’s vanuit de meest unieke hoeken!

Tip 3. Spotlight

Vermijd dat je gezicht als één grote donkere schaduw op de foto komt door de juiste lichtinval te kiezen. Ze zeggen niet voor niets: het beste licht is daglicht, dus maak goed gebruik van deze natuurlijke bron. Bekijk wat jouw beste kant is en kies dan zelf van welke kant jij het licht op je gezicht wilt laten schijnen. Je kunt natuurlijk ook voor een creatieve twist gaan. De sky is the limit.

Tip 4. Smile!

Do we need to say more?

Tip 5.

Gefeliciteerd! Je bent nu een selfie pro. Verras je familie en vrienden met een mooie selfie door er een paar te laten ontwikkelen. Dit kan bij Smartphoto extra voordelig, want met een Smartphoto kortingscode krijg je extra korting op jouw fotobestelling!