Oranje te laat klaar voor Spits

Alle Nederlandse kranten treuren om het verlies van Nederland tegen Argentinië… behalve Spits. Op pagina 3 van de krant zien we een juichende Arjen Robben met de kop “Jippie-ka-jee-motherf****”. En daaronder:”Deutschland, jetzt geht’s los!!!! Wij gaan de Duitse rakkers eens van jetje geven.”

Het probleem is dat Nederland helemaal niet won van Argentinië en dat ze dus ook de finale niet tegen Duitsland spelen. Wie denkt dat de redactie van Spits niet goed oplette, stuit bij doorbladeren naar pagina 5 op een foto van een treurende Robben met de kop “Gevloerd” en “Weer geen WK-finale”. Opvallend is dat in beide stukjes de uitslag van de wedstrijd mist.

Dat heeft alles te maken met het feit dat de verlenging en strafschoppenserie de wedstrijd lieten duren tot iets voor 1:00u en de drukkerij kon niet zo lang blijven wachten. Daarom koos de krant voor een juich-en treurpagina. Omdat Spits zelf ook wel inzag dat deze oplossing verre van ideaal is, hebben ze een wedstrijd gekoppeld aan de ludieke oplossing. De lezers worden uitgenodigd om een selfie te maken met de juiste voorpagina. De leukste inzendingen komen dan morgen in de krant.

Spits was niet de enige krant die dit probleem kende. Ook de Telegraaf ondervond hinder door de late afloop van de wedstrijd. In de eerste editie van de krant vind je dan ook de juiste uitslag niet, maar moet je het stellen met de vage kop “Lang in evenwicht”.