Man zamelt meer dan 27.000 euro in voor aardappelsalade

Eind vorige week besloot Zack Danger Brown om aardappelsalade te maken. Dat had hij nog nooit eerder gedaan en hij maakte er een heus project van op Kickstarter, een crowdfundingsite waar iedereen kan investeren in projecten. Brown gaf aan dat hij 10 dollar (7,35 euro)nodig had voor de ingrediënten, maar ondertussen is het Kickstarterproject helemaal ontploft.

Meer dan 3.500 mensen doneerden op dit moment 38.010 dollar (27.950 euro) aan het project. Brown besloot zijn doelen aan te passen toen hij zag dat zijn idee op bijval kon rekenen. Wanneer hij 35 dollar inzamelde besloot hij vier keer zoveel aardappelsalade te maken, bij 75 dollar organiseert hij een pizza party en bij 100 dollar maakt hij aardappelsalade volgens twee recepten. Die doelen heeft hij ondertussen al ver voorbij.

De laatste belofte die hij maakte is dat hij bij 3.000 ingezamelde dollars een feestzaal zou afhuren om een aardappelsaladefeest te organiseren voor het internet. Mensen die meer dan 10 dollar doneerden mogen zelfs de keuken betreden waarin Brown de befaamde aardappelsalade zal maken. Voor zij die niet aanwezig kunnen zijn op het aardappelsaladefeest zal alles ook uitgezonden worden op het internet.

Vorige maand paste Kickstarter zijn regels aan. Daarvoor moest de website elk project goedkeuren, nu mag elk idee gefinancierd worden via de site zolang het niet illegaal, gereguleerd of gevaarlijk is. Het project voor aardappelsalade toont aan dat er nu heel wat gekkigheid mogelijk is.