10 tips die op reis vertrekken zoveel aangenamer maken

Het is zomervakantie, de meeste mensen vertrekken op vakantie. Of het nu met het vliegtuig naar een verre bestemming is of met de auto naar de Belgische kust, op vakantie vertrekken is nogal stresserend. Er moet immers aan zoveel worden gedacht. Deze 10 handige reistips besparen je heel wat stress bij het op vakantie vertrekken.

1. Verlies je juwelen niet. Leg ze in een pillendoosje. Op die manier kan je ook je ringen en oorbellen netjes gescheiden houden. En een pillendoosje is natuurlijk veel kleiner om mee te sleuren dan je juwelenkoffer.

166211042467929082Qz7y089lc-e1404772520739

2. Zorg ervoor dat ‘anoniem surfen’ ingeschakeld is als je naar vliegtuigtickets zoekt. De prijzen zullen goedkoper zijn.

traveling-hacks5

3. Neem lege flessen mee en vul ze nadat je door de beveiliging bent gegaan op de luchthaven.

travleing-hacks4

4. Rol je oortjes op rond een balpen. Zo raken ze niet in de war en duurt het geen uren om alle knoopjes eruit te halen.

foto

5. Als je kleine hoeveelheden cosmetica wil meenemen op het vliegtuig, doe ze dan in een lenzendoosje. Dat mag je immers mee aan boord nemen.

traveling-hacks24

6. Plaats een laagje vershoudfolie tussen de dop en de flessenopening, om te vermijden dat vloeistof uit de fles op je kledij terechtkomt in je koffer. Zo creëer je een zegel.

traveling-hacks23

7. Houd de kragen van je hemden goed gevormd door je riem opgerold erin te leggen. Zo blijft de kraag mooi rond en bespaar je plaats in je koffer.

traveling-hacks17

8. Steek je haarspeldjes in een leeg Tic Tac-doosje. Zo liggen ze niet na verloop van tijd rondgestrooid in je make-uptasje.

traveling-hacks7

9. Rol je kleren op. Opgerolde kleren nemen minder plaats in je koffer in dan opgevouwde.

traveling-hacks6

10. Download de Belfius Travel app. Daarmee kan je op reis je kredietkaarten beheren, vreemde valuta omrekenen, de dichtstbijzijnde bankautomaat vinden, je saldo checken zonder je aan te melden, een bijstandsverzekering afsluiten … De app bevat ook checklists zodat je zeker niets vergeet en je kan er foto’s van je reisdocumenten in bewaren. Een onmisbare reiscompagnon dus.

belfiusTravelapp