Vrienden met je collega’s op Facebook? Dit zijn de do’s en don’t’s

Veel bedrijven die kandidaten rekruteren screenen hun kandidaten ook via sociale media. Je moet dus opletten wat je op sociale media plaatst wanneer je solliciteert. Maar éénmaal je een job hebt, kan het zijn dat je collega’s je willen toevoegen op Facebook. Het is belangrijk dat je je profiel ook na de sollicitaties onder controle houdt. Hier zijn enkele do’s en don’ts voor op sociale media:

Do’s:
Foto’s of statusupdates van liefdadigheidswerk geven een goede indruk. Het maakt ook een goeie indruk om lid te zijn van professionele organisaties en verenigingen. Wanneer je lid bent van zo’n vereniging mag je dat dus zeker niet vergeten op je profiel te zetten. Kijk ook eens na welke pagina’s je geliket hebt in het verleden. Het kan zijn dat daar nog enkele gênante pagina’s tussen staan, die je beter verwijdert van je profiel.

Don’ts:
Het is niet verstandig om foto’s van wilde feestjes op Facebook te zetten. Statusupdates over een zware nacht geven geen professionele indruk. Ook vloekwoorden en slecht taalgebruik dragen niet bij tot je goede reputatie. Wanneer je je politieke voorkeur uit, is niet iedereen het met je eens. Wees daar dus voorzichtig mee.
Het is ook mogelijk om je statusupdates voor je collega’s of baas te verbergen op Facebook.
Je kan je die instellingen toepassen in drie stappen:
Klik op ‘Account’ (het hangslotje) en klik op ‘Wie kan mijn inhoud zien’, ‘Wie kan mijn toekomstige berichten zien’ en ‘Meer opties’
Vink ‘Aangepast’ aan
Vul daarna aan met wie je de info wil delen en met wie niet, je kan gewoon hun namen invullen.