De Vlo tegen Kompany en co

Vanavond om 18:00u valt het land weer voor minstens 90 minuten volledig stil. België neemt het op tegen voetbalreus Argentinië in het Estádio Nacional in hoofdstad Brasília. De scheidsrechter van dienst zal de Italiaanse topper Nicola Rizzoli zijn.

Alle ogen van de wereld staan vanavond gericht op het kleine dribbelwonder van Argentinië, Lionel Messi. Pagina’s inkt werden al verspild aan meningen over tactieken om Messi af te stoppen. Messi bewees in het verleden al dat hij niet af te stoppen valt en ook dit tornooi werd dat al duidelijk. Iran, Zwitserland, Nigeria en Bosnië probeerden het wel, maar moesten allemaal het onderspit delven op een bepaald moment. Hij kiest zijn momenten en benut die ten volle dit WK. Er schiet nog maar weinig over van de luie, rondwandelende, ongeïnteresseerde Argentijn die bij wijle het bloed onder de nagels van de Barcelonasupporters haalde. Lionel Messi staat er weer en hoe.

https://www.youtube.com/watch?v=sALGxHpNYLw

Met vier doelpunten, die allemaal beslissend waren en een uitstekende assist op Angel Di Maria, is de Argentijn bijna volledig verantwoordelijk voor de resultaten van zijn land op deze wereldbeker. De Argentijnen zijn er dus ook van overtuigd dat ze zullen door bekeren en dat bleek ook op de persconferentie. Bondscoach Sabella haalde alle clichés boven maar het gevoel dat Argentinië de Belgen niet helemaal serieus nemen overheerste.

“We zijn beducht voor de Belgen. Ze hebben een gouden generatie die nog mooie resultaten zullen boeken. Ze hebben de beste doelman en een geweldige verdediging, maar wij hebben de beste speler ter wereld.” In Argentinië ziet men ons als Klein Duimpje dat even verslagen moet worden op weg naar een nieuw wereldkampioenschap.

BRAZIL SOCCER WORLD CUP RED DEVILS VS UNITED STATES

Bondscoach Marc Wilmots weet dat de druk op de schouders rust van Argentinië. “Wij willen door, maar Argentinië moet door. Ik heb de wedstrijd gezien tegen Zwitserland en ik weet hoe we hen pijn kunnen doen. Wij zullen morgen ons eigen spel spelen zoals altijd: samen verdedigen en samen aanvallen.”

De bondscoach weet dat zijn spelers Messi geen moment uit het oog mogen verliezen, maar beseft dat Argentinië nog andere, meer dan uitstekende spelers heeft. Zoals Angel Di Maria. De aanvaller van Real Madrid is één van de smaakmakers op dit WK. Di Maria dribbelt even gemakkelijk spelers als Messi dat doet en zijn inzicht en handelingssnelheid zijn minstens even goed. Daarnaast beschikt Di Maria over een uitstekend schot dat wel al verschillende keren hebben kunnen zien op dit WK.

En toch hebben de Belgen veel vertrouwen in een goede afloop. In de laatste acht wedstrijden wist Lionel Messi immers geen enkele keer Thibaut Courtois te passeren. Een opmerkelijke statistiek van de Argentijn die in alle andere wedstrijden wel vlot de weg naar het doel vond.  En wij hebben met Eden Hazard onze eigen Belgische versie van Messi.

Er zijn dus genoeg factoren die van deze wedstrijd een heerlijk spektakel kunnen maken met hopelijk een mooie afloop voor onze Rode Duivels.