De nieuwste Oekraïense ster heet ‘Poetin is een eikel’

Toen de spanningen stegen in Oekraïne hebben een groep Oekraïense astronomen in hun strijd tegen de pro-Russische separatisten een manier gevonden om Rusland kosmisch voor paal te zetten. Ze benoemden een nieuwe ster naar de Russisch president Vladimir Poetin. De nieuw ontdekte ster kreeg als naam Poetin-Huilo. “Huilo” of zoals het soms gezien wordt, khuilo is een Oekraïens woord dat ruwweg eikel, lul of klootzak betekent in het Nederlands.
795853569214365990
Volgens The Wire, werd de ster geadopteerd door het Pale Blue Dot Project dat iedereen de kans geeft om een ster te adopteren en een naam te geven voor amper 10 euro. Ondertussen is het woord Khuilo een eigen leven gaan leiden als belediging naar Rusland en Poetin.
In juni werd het woord formeel gedefinieerd als “de president van Rusland Vladimir Poetin”. Het woord dat oorspronkelijk slang is voor penis is nu dus een synoniem voor de verschrikkelijke dictator. Oekraïense rockbands begonnen het te gebruiken in hun muziek en zelfs politici pikten het op.