Dit zijn de oortjes van de toekomst

Oortjes voor muziek waarvan de draad zichzelf nooit onverklaarbaar knoopt, klinkt dat als muziek in de oren? Dan is er goed nieuws. Een groep voormalige ingenieurs van Nokia en Sony Ericsson hebben nu draadloze oortjes ontwikkeld.

De oortjes, met de naam Earin, zijn volledig draadloos en verbinden zich via Bluetooth met het apparaat waarop je muziek staat. Doordat de oortjes draadloos zijn, werken ze op batterijen en die gaan jammer genoeg maar drie uur mee. Maar voor dat probleem bedachten de ingenieurs ook iets. Zij ontwikkelden een oplader in de vorm van een koker, waarin je de oortjes makkelijk kan opbergen. De oortjes laden dus op terwijl ze veilig zijn opgeborgen in je broekzak.

De Zweedse ontwikkelaars zochten nog naar de nodige financiële middelen op Kickstarter. Die vonden ze gemakkelijk. Het doel van 210.000 euro werd snel gehaald. Tot dusver hebben ze 860.000 euro ingezameld . Als je zelf een paar draadloze oortjes wil, moet je minstens 140 euro storten aan het project, dat is iets goedkoper dan de geschatte winkelprijs van 200 euro. De oortjes zelf zou je dan aankrijgen in januari. Een must-have voor mensen die zich frustreren aan de warrige draden van oortjes.