Ontdek welke job Oprah, Obama en Dell hebben gehad voor ze knap, rijk en succesvol werden

’s Werelds machtigste en meest invloedrijke mensen lijken even onbereikbaar als sterren aan de hemel. Wij, gewone en normale mensen, zouden niet dezelfde kansen krijgen als een Bill Gates of Steve Jobs maar als we even een kijkje nemen in hun leven dan zien we dat al de mensen die het echt gemaakt hebben in het leven, net zo begonnen als de meesten onder ons… met een zeer bescheiden eerste baan.

1. Lloyd Blankfein

SWITZERLAND-DAVOS-ECONOMY

Als CEO van Goldman Sachs is Lloyd Blankfein een van de meest invloedrijke mensen van Wall Street. Maar ook hij begon onderaan de ladder. Zijn eerste job was hotdogverkoper in het Yankee Stadium.

2. Richard Branson

BELGAIMAGE-56671463

De miljardair en stichter van Virgin Group heeft altijd voor zichzelf gewerkt. Toen hij 11 was, staat er te lezen op zijn LinkedIn profiel, besloot hij met zijn vriend om parkieten te verkopen aan klasgenoten. Maar de vogels plantten zich sneller voort dan de twee zakenmannen konden verkopen en dus besloten ze om het over een andere boeg te gooien. Ze kochten kleine sparren die ze tegen kerstmis zouden verkopen als kerstbomen. De jonge sparren werden echter door konijnen verpletterd nog voor ze konden groeien.

3. Warren Buffet

Warren Buffet And Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein Speak On Goldman's Detroit Investment Initiative

Vandaag is Buffet een succesvol eigenaar van Berskshire Hathaway. Het bedrijf is een slordige 58 miljard dollar waard. Dat Buffet het zou maken als zakenman was al vroeg duidelijk. Toen hij 14 jaar was, werkte Buffet als krantenjongen. Het geld dat hij verdiende besloot hij meteen te investeren in 40 aren landbouwgrond.

4. Barack Obama

US-POLITICS-HISTORY-FILES

Zelfs president Obama begon ooit onderaan de ladder. De machtigste man op aarde begon zijn carrière als ijsjesschepper in Honolulu.

5. Oprah Winfrey

Premiere Of HBO Documentary Films' "Paycheck To Paycheck" - Red Carpet

Voor Oprah haar roeping had gevonden, werkte ze bij een lokale groentewinkel. Vandaag de dag wordt het vermogen van Winfrey op meer dan 3 miljard geschat.

6. Michael Dell

Michael Dell Addresses Oracle Open World Conference

De stichter en CEO van Dell.Inc heeft een vermogen dat geschat wordt op 15 miljard dollar, maar dat is niet altijd zo geweest. Toen hij 12 jaar was werkte hij als afwasser in een Chinees restaurant.

7. Claire Diaz-Ortiz

claire-diaz-ortiz-bought-illegal-cigarettes-for-cops

Diaz-Ortiz klinkt ons niet bekend in de oren, maar de vrouw blijkt wel zeer invloedrijk te zijn. Zij is er verantwoordelijk voor dat andere invloedrijke mensen Twitter begonnen gebruiken. Onder andere dankzij haar kunnen we nu genieten van de tweets van paus Franciscus. Lang geleden zat Claire nog in de criminaliteit toen ze als minderjarige illegale sigaretten verkocht aan politieagenten.

8. Donald Trump

BELGAIMAGE-58558079

Trump, de miljardair, invloedrijke makelaar en geanimeerde tv-persoonlijkheid groeide al rijk op, maar zijn vader wilde dat hij de waarde van geld zou leren kennen. Daarom moest Donald Trump lege flessen verzamelen en ze inruilen voor geld. Trump heeft er nooit veel geld mee gewonnen, maar hij leerde wel dat hij moest werken voor zijn centen.

9. Michael Bloomberg

New September 11th Memorial Museum Holds Preview For Media

De voormalige burgemeester van New York City wordt nu geschat op een waarde van 34,8 miljard dollar maar hij was vroeger als lid van een middenklasse gezin lang niet zo rijk. Daarom ging Bloomberg toen hij studeerde aan de John Hopkins University een centje bijverdienen als parkeerwachter.

10. Madeline Albright

US-ATTACKS-COMMISSION-ALBRIGHT

Albright werd de eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken toen ze diende onder president Bill ClintonZe kwam naar de VS als een politieke vluchteling uit Tsjecho-Slowakije. Ze werkte als bh-verkoopster in een winkel in Denver. Veel geld verdiende ze er niet mee, maar dankzij die bescheiden job leerde ze wel omgaan met mensen in moeilijke situaties.