Kendall Jones krijgt bakken kritiek voor opvallende foto’s met dieren

Kendall Jones, een 19-jarig meisje uit Texas, krijgt bakken kritiek te verwerken voor het plaatsen van foto’s van zichzelf terwijl ze lacht naast dode dieren – de meeste van hen zijn bedreigde diersoorten – die ze neerschoot tijdens de jacht op groot wild in Afrika.

De Texas Tech University cheerleader zegt dat ze al jaagt op dieren in Afrika sinds ze 13 jaar oud was. Op haar pagina, Kendall Takes Wild, post Jones regelmatig foto’s van zichzelf al glimlachend naast de dode dieren die ze neerknalde, waaronder leeuwen, een neushoorn, een nijlpaard en een luipaard.

Brd9EdQCcAIsEmu

Jones beweert dat ze haar deel doet om in het behoud van bedreigde diersoorten een verschil te maken en ze hoopt dat ze op langere termijn een tv-show mag presenteren over de jacht.

In iets meer dan een week hebben bijna 50.000 mensen een petitie ondertekend op Avaaz.org die wil dat Facebook de pagina van Jones verwijdert. De petitie luidt:

In het belang van alle dieren, vooral de dieren in de Afrikaanse regio … waar jagers alleen voor de lol een dier doden! Sommige mensen rapporteren de pagina’s de laatste tijd, maar het lijkt erop dat Facebook niet bezorgd is over wat Kendall Jones op haar pagina aan de man wil brengen.”

Een andere petitie op Change.org heeft meer dan 5.000 handtekeningen vergaard om Jones te verbieden nog te jagen in Afrikaanse landen. Ze kreeg ook veel kritiek online, bijvoorbeeld van Wendy Sutton: 

“Ik ben een goed opgeleide, professionele milieuactivist en ik doe mijn best om enkele van de weinige resterende bedreigde soorten op deze planeet te beschermen. Het maakt niet uit dat het legaal is. U levert een bijdrage aan het uitsterven van prachtige dieren. Uw onwetendheid omwille van plezier is vernederend voor mezelf. Als het je gaat om de kick van het doden, richt je dan op andere dieren bijvoorbeeld ratten, of plaats het gewoon niet online.”

Jones gelooft echter niet dat ze kwaad doet, maar eerder dat ze behulpzaam is. Ze zegt dat ze een natuurbeschermer is en op dieren jaagt om hun te helpen overleven als soort.

BreFM1NCIAEtn2Q

Jagers zijn de grootste natuurbeschermers die er zijn,” zei ze. “We willen dat dierpopulaties groeien en bloeien! Controle op het aantal mannelijke leeuwen is belangrijk in grote omheinde gebieden als deze. Daarnaast gaan fondsen voor een deel naar de overheid voor vergunningen, maar ook naar de eigenaar van het gebied als stimulans om het aantal leeuwen te verhogen.”

Jones lijkt ook immuun voor de vele negatieve opmerkingen die ze krijgt. “Alle antijagers die negatieve commentaren op mijn foto’s postten, hebben me geholpen om meer dan 600 likes in 48 uur te krijgen.
Het is onduidelijk of Facebook Jones uit zijn sociale netwerk zal zetten. Volgens Blaze heeft Facebook geen specifieke richtlijnen over jachtfoto’s, maar het bedrijf maakt het wel mogelijk om foto’s van de jacht zoals het in de natuur gebeurt” op de site te plaatsen.

BrXCKqRCAAAbzQM