Deze koffieshop heeft geen medewerkers, steunt volledig op de eerlijkheid van mensen en is een succes

In Valley Ciry, een stadje in North Dakota, werd er een oud bankgebouw gerenoveerd door Kimberly en David Brekke. Ze maakten van het oude gebouw een prachtige, nieuwe koffieshop voor de kleine gemeenschap. De koffieshop heeft natuurlijk koffie, thee en een paar gebakjes, maar wat de shop echt onderscheidt van alle andere shops in de wereld zijn de medewerkers. In The Vault werkt namelijk niemand.

De eigenaren zorgen ervoor dat er voldoende koffie, thee en gebakjes zijn en daar houdt het op. Er wordt niet afgerekend met klanten en er wordt niet bediend. De prijzen staan duidelijk aangegeven voor de klanten die nemen wat ze willen en betalen zelf cash, met een cheque of hun creditcard. De koffieshop werkt volledig op basis van het vertrouwen in de mensen en dat blijkt te werken.

Klanten betalen zelfs meer dan de aangegeven prijs. “We maken nog geen winst door de hoge kosten van de renovatie, maar de omzet bedraagt 15% meer dan wanneer de klanten alleen de aangegeven prijs betalen,” zei David. “Ik vond dit een logisch concept, maar toen ik het opzocht op Google bleek dat we een uniek concept hebben met onze winkel. We bieden naast een lekkere kop koffie ook nog boeken, kranten en kunst aan. Er staan ook twee piano’s. Het concept is ook heel simpel. Je neemt je koffie, je betaalt wat je wil en je maakt een babbeltje met andere klanten of je leest een boek.

David heeft 3,5 jaar gewerkt om het oude bankgebouw om te toveren in een gezellig koffiehuis. “We hopen dat we kunnen blijven bestaan, maar er komt steeds meer volk dus dat ziet er goed uit,” besluit Daid Brekke.