België zoekt opnieuw jonge ingenieurs en wetenschappers voor stages bij de ESA

België zoekt opnieuw jonge ingenieurs en wetenschappers voor stages bij de ESA

De Programmatorische Federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid (BELSPO) en het Europese ruimtevaartagentschap ESA gaan opnieuw op zoek naar pas afgestudeerde Belgische ingenieurs en wetenschappers die stage willen lopen in een operationele afdeling van ESA, onder begeleiding van ervaren ESA-experts. Dat hebben ze dinsdag gemeld. Kandidaten voor het Belgian National Trainee Programme moeten een passie hebben voor ruimtevaart, een master-diploma, nieuwsgierigheid, creativiteit, team spirit en interesse om te werken in een multiculturele omgeving.

BELSPO wil met het programma jongeren warm maken voor een carrière in de ruimtevaartsector en een bijdrage leveren aan het beantwoorden van de groeiende vraag naar ingenieurs en wetenschappers in de Belgische ruimtevaartindustrie en -onderzoekscentra.

“Ons land is de vijfde grootste bijdrager bij de ESA. De ruimtevaart zorgt in België voor meer dan 2.000 jobs met een totale omzet van 350 miljoen euro”, zegt Philippe Courard, staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid.
Bij de vorige editie kregen drie laureaten van het Belgian National Trainee Programme een beurs om een jaar lang stage te lopen bij het Europees Ruimteagentschap.
Meer informatie over de stages en de selectieprocedure vind je hier. Kandidaturen moeten uiterlijk op 31 augustus 2014 ingediend worden.