België – Verenigde Staten: trainers, fans en WAG’s

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat vanavond onze Rode Duivels het opnemen tegen de Verenigde Staten. De aftrap wordt om 22:00u genomen in de Arena Fonte Nova in Salvador. Scheidsrechter van dienst is de Algerijn Djamel Haimoudi. Bondscoach Klinsmann wist al te vertellen dat hij bang was voor deze ref. Weinig ervaring en dat in zo’n belangrijke wedstrijd. Volgens ons zou Klinsmann beter bang zijn voor de elf Duivels…

Je werd vast al overspoeld met informatie over deze wedstrijd dus je weet al alles over de spelers, de tactiek en de inzet. Vandaar dat wij deze wedstrijd op een andere manier gaan beslissen. We vergelijken voor één keer niet de spelers en de tactiek of het afgelegde parcours of de vorm waarin beide elftallen verkeren. Wij vergelijken fans, spelersvrouwen en beide coaches.

Wilmots vs Klinsmann

We beginnen met de tactische genieën Wilmots en Klinsmann. Ze waren beiden iconen in hun tijd als speler. Wilmots is nog steeds beroemd om zijn strijdlust en onterecht afgekeurde goal tegen Brazilië in 2002. Das Kampfschwein, zoals zijn bijnaam weinig flatterend luid, is dit WK één van de coaches wiens inbreng rechtstreeks vruchten afwierp. Wilmots bracht in de eerste wedstrijd Fellaini en Mertens in die meteen zorgden voor de overwinning. Tegen Rusland was het met Origi opnieuw raak en ook tegen Zuid-Korea bracht Origi de verlossing. Over Origi gesproken. De selectie van de nieuwe Belgische ster is volledig de verdienste van Wilmots, die op aandringen van Gert Verheyen de jongeling ging bekijken. Geen Vossen of Batshuayi maar de nobele onbekende Origi mocht mee naar Brazilië.

BRAZIL SOCCER WORLD CUP UNITED STATES PRESS CONFERENCE BRAZIL SOCCER WORLD CUP RED DEVILS TRAINING 30 JUNE

Klinsmann was in zijn tijd een gevreesde aanvaller. Hij scoorde maar liefst 38 doelpunten in 80 wedstrijden voor Duitsland. Als coach is Klinsmann even bezeten en strijdvaardig als zijn collega die hij vanavond in de ogen zal kijken. Klinsmann leunt niet zo op flitsen van zijn sterspelers als Wilmots, maar meer op het collectief. De ervaren Duitse trainer gebruikt bij Team USA dan ook de kracht van het collectief, waarmee hij al hoge ogen gooide dit WK. Toch is de rechtstreekse invloed van de coach op Team USA kleiner dan die van onze Marc bij België. Daarom wint Marc deze strijd en zet hij België op een 1-0 voorsprong.

België 1-0 VS

Fans

De Duivelgekte zal je niet ontgaan zijn, maar ook in Amerika kennen ze er wat van. Aan de hand van een aantal foto’s beslissen we wie de beste fans heeft en dus nog een punt verdient in deze strijd.

BELGAIMAGE-59770730 (1)

BML6exjCAAAlEEz.jpg-large

Ze zijn enthousiast, dat moeten we toegeven, maar tegen ons enthousiasme kan geen enkel WK-land op. De Duivelgekte is alomtegenwoordig of je nu van voetbal houdt of niet. In de VS leeft die voetbalcultuur toch nog steeds iets minder.

Soccer Fans Gather To Watch US v Germany World Cup Match

BELGAIMAGE-59605461

Winst of verlies, dat maakt onze fans niets uit. Enthousiast blijven ze toch altijd. Axelle Despiegelaere werd wereldberoemd dankzij haar enthousiasme (ja, ok, haar uiterlijk mag er ook zijn) en dat kan de tegenstander van vandaag alvast niet zeggen.

België 2-0 USA

WAGs

Waar spelers zijn, zijn spelersvrouwen. De zogenaamde WAGs van de Belgen en de Amerikanen mogen er sowieso zijn en het wordt tijd dat ook zij eens met de aandacht gaan lopen in plaats van de spelers zelf.

Dit is Bethany Dempsey, de vrouw van aanvaller Clint Dempsey.

10_bethany-dempsey_03

En dit is Jamie Lee Darley, de vrouw van Sacha Kljestan. Beide vrouwen representeren Team USA in deze wedstrijd.

jamie-lee-darley-picture-1866036517

Dit is Clara Kompany, de vrouw van onze aanvoerder, Vincent Kompany.

vrouw-vincent-kompany-wordt-vrt-reporter_1000x667

En tot slot hebben we nog Szabo Rafaella, de verloofde van Axel Witsel.

hai_co_bo_boc_lua_cua_axel_witsel_3

Het is nipt, maar deze moeten we toch aan de Verenigde Staten gunnen.

België 2-1 VS

België wint dus vanavond met 2-1 van de Verenigde Staten. Plaats uw gokje maar op Unibet, want dit is een exacte wetenschap. We hebben de betere trainer, de betere fans en maar iets mindere WAG’s. Dit kan niet mis gaan.