Belgen nemen lange vakanties en geven veel uit

Uit een onderzoek op Quartz blijkt uit het cijfermateriaal dat Belgen gemiddeld 7,1 dagen op vakantie gaan. Daarmee staat het land op de derde plek op de ranglijst van Europese landen. De eerste plek is wonder boven wonder voor Griekenland. De Belgen scoren ook hoog als het gaat om hoeveel ze uitgeven op vakantie. De gemiddelde Belg spendeert 566 euro aan zijn vakanties. Daarvan gaat 23% naar uitjes in eigen land. De Grieken daarentegen geven maar 206 euro uit en spenderen daarvan 92% aan uitjes in het binnenland.

Het zijn nochtans zware tijden voor zowel België als Griekenland. Dat betekent dat mensen bezuinigen op een breed scala aan dingen, inclusief vakanties. Zo zeiden een kwart Grieken dat ze niet van plan waren om op vakantie te gaan dit jaar. Dat bleek uit een enquête die Quartz eerder deed. Maar 3% van de Belgen ging vorig jaar niet op vakantie, maar dat zou dit jaar stijgen tot 12%.

Wanneer Belgen op vakantie gaan, is geen uitgave te groot. Ze zijn gemiddeld langer dan een week weg. Aan de andere kant van de grafiek staan de Letten. Zij nemen maar gemiddeld iets meer dan drie dagen per reis. Belgen bezuinigen niet veel op hun uitgaven op vakantie. Met gemiddeld 566 euro is de Belg een big spender op vakantie want daarmee zitten we zelfs meer dan 200 euro boven het Europees gemiddelde. Alleen Luxemburg en Malta staan boven België op de lijst.

average-length-of-trips-by-eu-residents-2012-average-length-of-trips_chartbuilder

trips-by-eu-residents-2012-average-spending-per-trip-domestic-trips-share-of-total_chartbuilder-2