Microsoft brengt de digitale vervanger van Paul de octopus

Morgenavond nemen de Rode Duivels het op tegen het voetbalteam van de Verenigde Staten van Amerika op de Wereldbeker voetbal. De meeste mensen hebben ongetwijfeld hun eigen pronostiek voor de wedstrijd, waarschijnlijk eentje waarin België wint. Maar ook Microsoft Cortana, de persoonlijke assistent op smartphones met Windows 8.1 (vergelijkbaar met Siri op de iPhone), heeft haar eigen voorspelling voor de wedstrijd van morgen. Ook zij denkt dat België aan de haal gaat met de overwinning.

Dat is een goed teken, want Cortana wist tot nu toe al de vier wedstrijden van de achtste finales correct te orakelen. Cortana wist zo dat Costa Rica, Brazilië, Columbia en Nederland zouden doorstoten. Achter de voorspellingen van Cortana zit de Bing predictions engine van Microsoft. Eerder werd die technologie al gebruikt in de Verenigde Staten om winnaars van The Voice, American Idol en Dancing With the Stars te voorspellen. Voor voetbalwedstrijden kijkt de technologie naar het aantal verloren, gelijke en gewonnen wedstrijden, hoe lang elke speler heeft gespeeld, de weersomstandigheden en nog een hele resem factoren.

Cortana denkt dus dat de Belgen het morgenavond zullen halen. Voor de wedstrijden van vanavond krijgen Frankrijk en Duitsland de voorkeur. Aangezien Cortana voorlopig nog niet beschikbaar is in België, vroegen we aan haar tegenhanger bij Apple, Siri, wat zij van de wedstrijd denkt.

foto (1)

 

Siri hield zich op de vlakte en denkt dat je evengoed een munt kan opwerpen.