’s Werelds jongste alcoholicus is amper twee jaar oud

Een doorsnee tweejarige drinkt normaal niet veel meer dan melk en water maar de Chinese peuter Cheng Cheng heeft liever een glas wijn of een biertje. Sterker nog, zijn ouders slagen er niet in om hem van de drank te houden. Vandaar dat de Chinese sociale diensten en dokters nu samenzitten om de toekomst van de jongste alcoholicus van het land te bespreken.

Volgens de familie krijg Cheng Cheng zijn eerste druppel alcohol binnen toen hij pas tien maanden oud was. Zijn vader gaf hem toen een drupje wijn met zijn eetstokje zodat Cheng Cheng stil zou zijn. Sindsdien eist het kind een slokje drank telkens hij een fles alcohol ziet. Hij blijft blijkbaar lawaai maken tot hij een slok krijgt.

“Zijn ogen zijn altijd gericht op flessen wijn en bier”, zegt zijn moeder. “We proberen de flessen op te bergen zodat hij ze niet kan zien maar als er iemand alcohol drinkt in zijn nabijheid eist Cheng Cheng dat hij ook wat krijgt.” Een paar dagen geleden zou Cheng Cheng nog een flesje bier hebben gedronken met zijn vader. Ondanks zijn jonge leeftijd zijn er blijkbaar geen tekenen van dronkenschap aanwezig nadat hij gedronken heeft.

Zijn familie is verbaasd en bezorgd over het drankgebruik van de peuter. “We hebben schrik dat de alcohol zijn groei kan aantasten, daarom mag hij nu geen druppel meer aanraken”, voegt de moeder nog toe. De Chinese sociale diensten bekijken nu of ze Cheng Cheng in hun zorg moeten nemen om te beschermen voor lichamelijke schade door alcoholgebruik.