Brazilianen beschuldigen Mick Jagger voor uitschakeling Italië

Mick Jagger wordt beschuldigd door de Brazilianen voor de vroege uitschakeling van Italië op het WK. Het gastland hoopt nu dat de zanger niet overschakelt naar Brazilië.

De Brazilianen volgen nauwlettend elk team dat gesteund wordt door de 70-jarige rockster en hopen dat ze hem kunnen bespotten als zijn favoriete teams het slecht doen. Italië werd dus het laatste slachtoffer van wat de lokale media Jagger pe frio noemen. Dat is een term die uitdrukt dat hij ongeluk brengt over zijn teams en het wordt vertaald als “koude voeten”.

Deze fan vraagt aan Jagger om voor Nederland te supporteren in de hoop dat ze dan verliezen.
Deze fan vraagt aan Jagger om voor Nederland te supporteren in de hoop dat ze dan verliezen.

Tijdens een concert in Rome voorspelde Jagger voor 70.000 fans dat Italië voor de vierde keer het WK zou winnen, maar door het verlies tegen Uruguay op dinsdag moeten de Italianen al na de eerste ronde weer naar huis. Op een show in Lissabon in mei voorspelde de zanger dan dat Portugal het goed zou doen onder leiding van Cristiano Ronaldo. De Portugezen staan echter op de rand van eliminatie nadat ze niet konden winnen in hun eerste twee wedstrijden. Als er vanavond geen mirakel gebeurt (Portugal wint met 3-0 en Duitsland verslaat de VS met 2-0) dan liggen Cristiano Ronaldo en co uit het WK.

Jagger kreeg eerder tijdens het WK ook al wat spot te verwerken toen hij voorspelde dat Engeland zou winnen van Uruguay, maar Engeland verloor.

De obsessie met het voetbalinzicht van Jagger begon bij de Brazilianen vier jaar geleden tijdens het WK in Zuid-Afrika. Toen Brazilië verloor van Nederland zochten de fans een verklaring en ze vonden die toen ze Jagger in een Braziliaans shirt in het stadion zagen. Eerder dat tornooi had hij al een reputatie opgebouwd dat hij altijd de verliezer koos. Hij werd met Bill Clinton gezien toen hij de VS aanmoedigde tegen Ghana. De VS verloor. En daarvoor keek hij Engeland – Duitsland. De wedstrijd eindigde in 4-1 voor de Duitsers.

De Brazilianen hopen dus dat als Jagger zich weer laat verleiden tot een voorspelling dat hij de Brazilianen niet kiest. Binnen het uur na de nederlaag van Italië gonsde het op social media dat Jagger ofwel moest zwijgen ofwel zijn ongeluk moest uitspreken over rivaal Argentinië.