Nestlé wil volledige maaltijden brengen in capsules

De populaire Nespresso koffiemachine van Nestlé kan je al je dagelijkse dosis cafeïne brengen maar Nestlé wil je nu meer essentiële voedingstoffen meegeven in hun voedsel.  De onderzoekers Nestlé zoeken nu  naar een instrument om de noodzakelijke voedingstoffen in een lichaam te kunnen meten. De bedoeling is dat een apparaat nadien een voedingsproduct zal maken met de voedingstoffen die je tekort komt. Als je een tekort hebt aan vitamine D, dan zit er extra vitamine D in je voeding. Het uiteindelijke doel is om op deze manier een apparaat te creëren die alle essentiële voedingstoffen voorziet en normaal voedsel vervangt.

“In het verleden was voedsel gewoon voedsel. Wij slaan nu een volledig nieuwe weg in”, zegt Ed Baetge, de directeur van Nestle’s Institute of Health Sciences in een interview met Bloomberg. “De bedoeling is dat ons nieuwe apparaat in elke keuken zal staan en dat je met een druk op de knop voeding krijgt die aangepast is aan jou.”

Meer dan 100 wetenschappers zijn in opdracht van Nestlé aan het zoeken naar een verband tussen een tekort aan vitamines en mineralen en ziektes als kanker en diabetes. Andere experten in het veld van voedingskunde blijven sceptisch, deels door de kosten. Momenteel kost een volledige analyse van tekorten aan vitamines en mineralen 2.000 dollar (zo’n 1.500 euro).