Wedstrijd van de dag: Kroatië – Mexico

Vandaag valt de beslissing in groepen A en B over wie doorgaat en wie naar huis moet. In groep B is alles al beslist. Nederland en Chili zullen doorgaan naar de volgende ronde terwijl Spanje en Australië hun afscheidswedstrijd om 18:00u afwerken. De enige vraag in groep B is wie er groepswinnaar wordt en wie de gevreesde Brazilianen kan ontwijken in de volgende ronde. De winnaar van groep A speelt immers tegen de nummer 2 van groep B en omgekeerd.

Bondscoach Louis Van Gaal was niet te spreken over het schema. Volgens hem heeft Brazilië alle macht in handen omdat groep A pas na groep B wordt afgewerkt en dat is vreemd. Op die manier kan Brazilië zelf beslissen of ze eerst of tweede worden om op die manier in de volgende ronde uit te komen tegen het “zwakste” team van de andere groep.

Scolari reageerde furieus op de kritiek van Van Gaal op de FIFA en beweert dat het hem niets uitmaakt of hij tegen Nederland of Chili moet.

Terug naar de wedstrijd van de dag. Kroatië-Mexico is de absolute kraker van deze speeldag. Beide elftallen spelen avontuurlijk en aanvallend voetbal en beide elftallen moeten winnen om door te gaan naar de volgende ronde. We krijgen dus een rechtstreekse knock-out match en dat al in deze fase van het tornooi.

Kroatië

BELGAIMAGE-58964373

Kroatië speelde de openingswedstrijd van het WK en verloor met 3-1 van Brazilië. Toch waren de media vol lof over de spelopvatting van de Kroaten en die spelopvatting werd in de tweede wedstrijd beloond. Kameroen werd met 4-0 van de mat geveegd. Mario Mandzukic, spits van Bayern München, was met twee doelpunten de gevierde man. Hij moest de openingswedstrijd nog aan zich voorbij laten gaan door een schorsing, maar tegen Kameroen stond hij aan de aftrap. Hopelijk kan Mandzukic zijn prestatie vanavond herhalen, want Kroatië moet winnen om door te kunnen gaan naar de volgende ronde. Bij verlies of gelijkspel moeten de Kroaten het vliegtuig naar huis nemen.

Mexico

491717997h

Mexico is één van de Zuid-Amerikaanse landen die de wereld verrast hebben. Ze wonnen met moeite van Kameroen met 1-0, maar in de wedstrijd tegen Brazilië zag de wereld pas echt waartoe Mexico in staat is. De Mexicanen speelden 0-0 maar hadden even goed de drie punten mee naar huis kunnen nemen. De gevierde man aan Mexicaanse zijde was doelman Ochoa. Hij hield met enkele wereldsaves zijn netten schoon. Ochoa wil zijn prestatie vanavond zeker herhalen. De doelman wil natuurlijk dolgraag door naar de volgende ronde, maar ook op persoonlijk vlak zijn deze wedstrijden voor hem van groot belang. Ochoa is immers transfervrij en 1 juli begint de transferperiode. De grote clubs staan nu al voor hem in de rij, maar Ochoa wil met sterke prestaties ook de aandacht krijgen van de echte topclubs. Benieuwd of de doelman daar vanavond weer toe in staat is.

Kroatië-Mexico wordt gelijktijdig gespeeld met Brazilië-Kameroen om 22:00u, maar wij stellen voor dat je naar Kroatië-Mexico kijkt. Deze wedstrijd zal op het scherpst van de snee gespeeld worden, want de winnaar gaat verder en de verliezer moet naar huis.

https://www.youtube.com/watch?v=vszVKRQLJp8