De 10 pijnlijkste momenten op het WK tot nu toe

Voetbal gaat niet zonder slag of stoot. Fysieke pijn is daarom de meeste voetballers niet vreemd. Op het WK zijn er al een aantal die fysieke pijn aan den lijve hebben mogen ondervinden. Maar voetbal zit ook vol emoties. De sport kenmerkt zich door het feit dat je op het ene moment je in de hemel kunt wanen, maar nog geen minuut later kan alles keren en voel je je in de hel. Ook dat hebben sommige teams al mogen ondervinden. Vandaag zetten we dus de 10 pijnlijkste momenten op het WK tot nu toe op een rijtje.

1. De owngoal van Marcelo

Daar sta je dan in de openingswedstrijd van het grootste voetbaltornooi ter wereld. Miljoenen mensen bekijken elke beweging die je maakt en dan maak je een owngoal. Niemand weet hoe Marcelo zich voelde toen de bal via zijn voet in eigen doel verdween, maar als door de grond zakken van schaamte echt kon, dan was Marcelo verdwenen om nooit meer terug te komen.

marcelo-own-goal

2. De rode kaart van Pepe

Wat bezielt een mens om een kopstootje uit te delen als er vier scheidsrechters, honderden camera’s en duizenden mensen in het stadion jouw acties nauwkeurig volgen? Het licht ging even uit in de bovenkamer van Pepe en toen het weer aan was, was het te laat. De Portugees mocht met rood van het veld en reduceerde de kansen voor een overwinning van Portugal tot nul. Of het ook pijnlijk was voor Müller betwijfelen wij.

pepe-red-card

3. De neus van Clint Dempsey

Voetballers moeten toch tegen een stoot kunnen en dat bewees Clint Dempsey tijdens Ghana – VS. De aanvaller van de VS kreeg het been van Boye vol in het aangezicht en moest met een bloedende neus van het veld. Dempsey keerde evenwel vijf minuten later alweer terug.

clint-dempsey

4. De fans van Engeland

Ze hadden weer zoveel verwacht, maar de Engelse fans moesten teleurgesteld gaan slapen. Italië won de openingsmatch dankzij een beslissende treffer van Mario Balotelli. De Engelsen speelden nochtans hun beste wedstrijd in lange tijd, maar een beloning kregen ze niet.

england-fan

5. De fans van Uruguay

Nog pijnlijker dan die van Engeland aangezien Uruguay vooraf gezien werd als een outsider én omdat het team van Luis Suarez kansloos ten onder ging tegen het zwakste team uit de poule: Costa Rica. Een wedstrijd die ze altijd zouden winnen en liefst nog met veel doelpunten ook, ging verloren en Uruguay huilde.

uruguay-fans

6. Volker Finke

Volker Finke is de bondscoach van Kameroen. De Ontembare Leeuwen lieten zich echter gemakkelijk temmen en mogen na het verlies tegen Mexico en Kroatië al naar huis, maar ze moeten eerst nog tegen het gastland Brazilië. Wedden dat de zestigjarige Duitser liever al op vakantie gaat?

volker-finke

7. Iker Casillas

Zo sta je vier jaar geleden met de trofee in de handen en zo keer je na de groepsfase met lege handen naar huis. Iker Casillas ging van God naar het middelpunt van spot. Jaloezie bij de fans van de tegenstanders? Vast wel. Maar het is ook zeker pijnlijk voor Iker want de doelman van Real Madrid speelde niet zijn beste tornooi en blunderde regelmatig.

casillas

8. Neymar

Wat is nu het pijnlijkst aan deze foto? De pijnlijke grimas van Neymar, het ongelooflijk lelijke kapsel van de Braziliaan of zijn slappe prestatie tegen Mexico? In ieder geval past dit moment wel duidelijk in de serie. Neymar wordt fysiek hard aangepakt en speelde daardoor tegen Mexico slapjes. Maar misschien ligt het meer aan dat afschuwelijke kapsel van hem. Samson haalde kracht uit zijn haar, maar met zo’n kapsel kunnen we best geloven dat haar ook energie en kracht weg kunnen nemen. Neymar, zoek tegen de 8ste finales maar een andere haarstylist.

neymar-injury-world-cup

9. Bruno Martins Indi

Pas op: schokkend beeld. Bruno Martins Indi kwam in de wedstrijd tegen Australië na een duel met Tim Cahill verkeerd neer. De sympathieke verdediger moest per brancard het veld verlaten en leek niet meer bij bewustzijn. Martins Indi liep gelukkig enkel een hersenschudding op, maar zal wel een week niet inzetbaar zijn voor Nederland. Jammer, want de goedlachse speler bezorgde elke fan al hopen plezier.

martinsindi

10. Benoit Assou-Ekotto

Assou-Ekotto zorgde voor één van de opmerkelijkste dingen die we ooit gezien hebben op een voetbalveld. Hij deelde in de slotfase een kopstoot uit aan teamgenoot Benjamin Moukandjo. Pierre Webo moest tussen beide kemphanen komen. De sfeer zit duidelijk goed bij de nationale ploeg van Kameroen.

https://www.youtube.com/watch?v=yKZy0uaOCkk