Wedstrijd van de dag: Uruguay – Engeland

Vanavond om 21:00u trappen de Uruguayanen hun tweede wedstrijd op het WK af tegen Engeland. Beide landen moeten winnen om nog een kans te maken op de volgende ronde. De Engelsen rekenen op Wayne Rooney terwijl de Uruguayanen hopen dat Luis Suarez een begenadigde dag heeft.

Uruguay

FBL-WC-2014-URU-TRAINING

Uruguay verloor verrassend van Costa Rica en dus is het voor de Uruguayanen vanavond do or die. Aanvankelijk werd Uruguay gezien als een outsider voor de titel, maar het 3-1 verlies tegen het zwakke broertje uit de groep zorgde ervoor dat de Uruguayanen op het randje van de uitschakeling balanceren. Wint Uruguay vanavond niet van Engeland dan ligt het land wellicht al uit het WK.
Gelukkig voor Uruguay is sterspeler Luis Suarez weer beschikbaar. De topscorer van de Premier League kende met Liverpool een uitstekend jaar, maar kwam geblesseerd aan op het WK. Daardoor moest Suarez in de eerste wedstrijd toekijken. Alle hoop is vanavond gericht op de onvoorspelbare acties van El Pistolero.

Engeland

Rooney

Engeland heeft dezelfde opdracht als Uruguay. Het enige juiste resultaat is winst of de Engelsen mogen het volgende vliegtuig naar huis nemen. Bondscoach Roy Hodgson hoopt dat zijn spelers iets scherper voor de dag komen dan tegen Italië. Daarnaast hoopt hij dat Wayne Rooney eindelijk weer eens kan scoren op een eindtornooi. Het is van 2004 dat de Engelse wereldster nog een doelpunt kon maken op een EK of WK. Ook op Sturridge rust een grote druk. Als enige diepe spits is hij verantwoordelijk voor de doelpunten. Sturridge stond al aan het kanon tegen Italië en hoopt zijn goede prestaties door te kunnen trekken naar vanavond.
Wie lacht en wie huilt en mag samen met Spanje al naar huis? Vanavond om 21:00u is de aftrap van Uruguay-Engeland. De wedstrijd zal op het scherpst van de snee gespeeld worden, want de belangen zijn groot. Mis deze kraker uit groep D niet.