Ghana doet er alles aan zodat ze hun match van het WK zonder onderbreking kunnen zien

Het stroomnet in Ghana is niet van de beste van de wereld. Als er te veel verbruik is, kampt het stroomnet wel eens met elektriciteitspannes. Dat is een probleem, zeker als heel het land hun nationale ploeg wil zien voetballen op het WK.

Ghana speelde gisteren tegen de Verenigde Staten maar daarvoor nam het Afrikaanse land dat in 2010 nog de kwartfinales bereikte enkele speciale maatregelen. Zo vroeg de Ghanese overheid aan Volta Aluminum Company, de grootste aluminiumsmelter in Ghana, om tijdens de wedstrijd minder elektriciteit te verbruiken om elektriciteitspannes die de match zouden kunnen verstoren te voorkomen.

Dat is niet de enige maatregel, Ghana heeft ook 50 megawatts aan energie gekocht bij hun buurland Ivoorkust om elektriciteitspannes te vermijden tijdens de wedstrijd. Deze maatregelen om ervoor te zorgen dat de Ghanezen onverstoord de wedstrijden van hun land te kunnen zien, hebben natuurlijk hun kostprijs. Maar volgens Kudjoe Fianoo, lid van de uitvoerende raad van de Ghanese voetbalbond, is dat geen enkel probleem. “Voetbal is de passie van de natie. Het mag geen wonder heten dat de overheid extra geld uitgeeft om ons betrouwbare stroom te geven op dit belangrijke moment”, aldus Fianoo.