Dit is hoeveel je moet betalen voor alle kledij die in Vogue staat

Tijdens het lezen van GQ Magazine voelde de New Yorkse journalist Noah Veltman de drang om een zwembroek van Tom Ford te kopen voor 695 dollar (512 euro). Hij slaagde erin om zich te beheersen en besloot eens te kijken hoeveel je moet betalen als je alle items in zo’n glossy magazine wilt kopen. Hoe kocht tien verschillende magazine’s en maakte de vergelijking. De resultaten zijn verrassend.

cost-to-buy-all-of-the-products-featured-on-editorial-pages-cumulative-price_chartbuilder-2

Veltman keek naar alle producten waar een prijs bij vermeld staat, behalve bij Vogue, waar sommige prijzen pas achteraan in het magazine staan. Als je alle kledij wilt kopen die in Vogue staat aangeprezen moet je 342.368 dollar (253.175 euro) neertellen. Dat is een ongelofelijk hoog bedrag. Real Simple doet zijn naam eer aan, voor alle kledij uit dat magazine heb je ‘slechts’ 15.851 dollar (11.687 euro) nodig.

De onderstaande grafiek toont het aantal items dat gemiddeld per pagina verschijnen in een magazine. Daar zie je dat Vogue gemiddeld 0,6 items heeft staan op een pagina en dus niet echt een kledinggids is. InStyle spant hier de kroon met gemiddeld vier kledingitems met prijs per pagina.

average-number-of-products-featured-per-editorial-page-average-number-of-products-per-page_chartbuilder

Volgens Veltman was dit onderzoek voor hem de perfecte oplossing voor de verleiding om dure kleding te kopen. Nu wilt hij helemaal niets meer kopen van wat er in de magazines staat aanbevolen.