Vrijgezellenfeest ontdekt goedbewaard fossiel

Als je aan vrijgezellenfeesten denkt, denk je waarschijnlijk aan een groep mannen, een hoop drank en onverantwoordelijk gedrag, niet aan archeologische vondsten. Toch vond een groep mannen een goedbewaarde schedel van een mastodont tijdens hun vrijgezellenfeest in Elephant Butte State Park in New Mexico. Het park is een trekpleister voor kampeerders, wandelaars en vissers.

De groep was verbaasd met hun vondst en nam de verantwoordelijke beslissing. Ze contacteerden een professor aan de Universiteit van New Mexico, die hen dan in contact bracht met Gary Morgan, de curator en paleontoloog bij het museum van New Mexico Museum of Natural History and Science. Die heeft een team samengesteld dat donderdag het fossiel volledig heeft opgegraven. 

Morgan was verbaasd met de vondst. Volgens hem was het de best bewaarde mastodontenschedel die hij in twintig jaar zag. Mastodonten zijn slurfdieren die zo’n 10.000 jaar geleden zijn uitgestorven. De groep werd geprezen voor hun verantwoordelijke beslissing en ze hadden alvast iets om over te praten op het huwelijksfeest.