Octopus Paul voorspelt België-Algerije op Google

Google heeft de 2014 Fifa World Cup gevierd met een derde doodle. Dit keer kiezen ze voor de wedstrijden tussen België en Algerije vanavond om 18:00u en ze gaven een eerbetoon aan Paul ‘de helderziende’ octopus.

De nieuwste creatie van de zoekgigant toont Paul op een wolk vanuit de hemel terwijl hij worstelt om te kiezen tussen twee dozen. Op de ene staat onze vlag, op de andere die van Algerije. Paul de octopus leefde in een tank in een Sea Life Centre in Oberhausen, Duitsland, waar hij  wereldberoemd werd om zijn voorspellingen van het Duitse elftal op het WK 2010 voor hij in oktober 2010 stierf.

 

Het orakel zou de uitslag van de wedstrijden van Duitsland voorspellen, met de hulp van het personeel dat twee verschillende dozen gemerkt met de vlaggen van de landen en met een mossel in, voor hem plaatste. Uiteindelijk zou Paul één van de dozen kiezen en dat land zou de wedstrijd winnen.

Tijdens het UEFA Europees Kampioenschap Voetbal in 2008 had Paul het 4 van de 6 keer bij het rechte eind. 

Maar Paul steeg  pas naar internationale bekendheid toen hij een aantal nauwkeurige voorspellingen tijdens het WK 2010 maakte. Duitsland zou winnen van Argentinië, Engeland en Australië, maar zou verliezen van Spanje en Servië. 

Na zijn dood zei manager Stefan Porwoll dat zijn succes hem bijna een groter verhaal maakte dan het WK zelf.

Ondertussen zijn er al talloze andere helderziende dieren. We hebben een kameel die wedstrijden voorspelt, een schildpad en zelfs een kip, maar niemand komt in de buurt van de kwaliteiten van Paul de octopus.