Dit is wat u gezien moet hebben van speeldag 4 op het WK

Het snelste doelpunt van het WK, het geklaag van Ronaldo, de eerste hattrick en de eerste rode kaart. Dat is wat u gemist hebt tijdens speeldag 4 van het WK. Ohja, en de saaiste wedstrijd, al is dat niet echt een gemis.

De wedstrijden vandaag hadden niet veel hoogtepunten. Duitsland-Portugal was alleen leuk voor degene die de Duitsers een warm hart toedragen. Nigeria-Iran voldeed wel aan de verwachtingen. Iedereen wist dat dit niet om aan te gluren zou zijn en dat was het ook. Beide elftallen speelden iets dat voetbal moest voorstellen maar er eigenlijk in de verste verte niet op leek. De wedstrijd eindigde dan ook in een doelpuntloos gelijkspel. Iran kon daarmee leven, aangezien het land weinig tot geen topspelers heeft.

De eerste rode kaart

Portugal had al twee doelpunten geslikt toen Pepe het nodig vond om een kopstoot uit te delen aan Thomas Müller. Pepe staat erom bekend geen lieverdje (sommige voetbalfans vinden hem een gestoorde gek) te zijn en ondanks serieuze pogingen om van dat imago af te komen, kon hij het toch niet laten om Thomas Müller, de aanvaller van Duitsland, even een kopstootje te geven. De sluwe Müller ging als een stervende zwaan op het gras liggen en Pepe kreeg wat hij verdiende: de eerste rode kaart van het WK. Portugal moest verder met zijn tienen en verloor kansloos van Duitsland met 4-0.

https://vine.co/v/MIdI35DzOPP/embed

De klagende Ronaldo

Cristiano Ronaldo kende een vreselijke baaldag gisteren op het WK. En niet alleen door de luchtvochtigheid die ervoor zorgde dat zijn kapsel niet bleef zitten zoals de Portugees dat wenste. De meeste getalenteerde speler van Portugal zag hoe zijn team uit elkaar viel tijdens de wedstrijd tegen Duitsland. Maar Ronaldo bleef niet staan kijken en werken aan een mooi bruin kleurtje. Hij klaagde met maaiende armen, hij trok gezichten en klaagde nog meer. Hieronder een compilatie van de beste momenten van de beste speler ter wereld.

ronaldo-complaining-4

 

ronaldo-complaining-3

ronaldo-complaining-2

Het snelste doelpunt van het WK

Na de verschrikkelijke, slaapverwekkende vertoning van Nigeria en Iran, hoopten we maar dat Ghana en de VS er wel een feest van zouden maken. Clint Dempsey verhoorde in minuut 1 al onze gebeden en zorgde al na 32 seconden voor de 0-1. Zijn goal was niet de snelste aller tijden. De Turk Hakan Sükür scoorde op het WK in Japan en Zuid-Korea in 2002 al na 11 seconden de openingstreffer.

https://vine.co/v/MIjZKDPFnrx

De eerste hattrick op het WK

Ook de eerste hattrick werd vandaag gemaakt. Thomas Müller was de beul van Portugal in de 4-0 overwinning van Duitsland. Müller scoorde maar liefst driemaal en zorgde daarmee voor de eerste hattrick op het WK in Brazilië.

https://www.youtube.com/watch?v=AGl0GTVvdMY

Kan Lukaku vanavond de prestatie van Müller al evenaren tegen Algerije?