De selfies van je vrienden beu? Laat het hen weten met deze robot

Heb je het echt gehad met alle selfies en foto’s van voedsel die je vrienden posten op Instagram? Ben je zelf niet creatief genoeg om hen op een anonieme manier te laten weten dat ze te ver gaan? Dan is Pic Nix de ideale website voor jou!

Pic Nix biedt een anonieme dienst aan waarmee je je vrienden anoniem kunt laten weten dat je hun foto’s helemaal niets vindt. Er zijn zestien overtredingen waarop je je vrienden kan wijzen, gaande van te veel selfies of foto’s van maaltijden tot te veel foto’s van saaie gebouwen. Een foto wordt dan gecombineerd met een tekstje en op de Instagram geplaatst.

Dat is waar het interessant wordt. Het plaatsen van het bericht hoef je niet zelf te doen. Dat neemt een Silent B.O.B. voor zijn rekening. Silent B.O.B. is een robot met een pennetje dat bevestigd is aan een computer boven een iPhone met het Instagramaccount van Pic Nix. De computer beweegt het pennetje en plaats zo de foto met het bericht op zijn account, met een vermelding van de vriend die te veel selfies post.

Het reclamebureau Allen & Gerritsen zit achter Pic Nix. Zij hopen dat Silent B.O.B. niet enkel gebruikt zal worden om frustraties te uiten op Instagram maar dat ze op termijn de robot ook kunnen gebruiken om merkbeleving te promoten bij hun klanten.