Binnenkort sterft er een Facebookontwikkelaar in Game of Thrones

George R.R. Martin, de schrijver van de boekenreeks A Song of Ice and Fire die op tv wordt gebracht als Game of Thrones organiseerde vorige week een ongebruikelijke inzameling voor een goed doel. De schrijver staat ervoor bekend dat hij regelmatig personages laat sterven in zijn verhalen. Die reputatie was zijn inspiratie voor deze inzameling. Voor een storting van 20.000 dollar (net iets minder dan 15.000 euro) aan opvangplaats voor wolven zal Martin een personage aan de gulle schenker wijden in het volgende boek. Dat personage zal echter snel sterven.

Twee mensen kregen de kans om een personage te worden in de boekenreeks van Martin. Binnen 24 uur waren beiden plaatsen opgekocht. Een persoon wil anoniem blijven maar de andere is Dave Goldblatt, een dertigjarige werknemer bij Facebook. “Ik heb geluk gehad dat ik de middelen heb om dit te doen”, zegt Goldblatt. “Een opvangcentrum voor wolven is niet meteen iets waarin ik mijn geld zou investeren maar hoe meer ik erover las, hoe meer ik overtuigd raakte dat dit goed doel de moeite waard is.”

De gulle schenkers mogen ook de plaats in wereld van A Song of Ice and Fire van hun karakter kiezen. Goldblatt heeft voor een Valyrian personage gekozen. Wanneer hij zijn opwachting zal maken in de boekenreeks is nog niet bekend. Er is nog geen definitieve datum gegeven waarop het nieuwe boek zal uitkomen.