Oculus wil niets verdienen op zijn virtuele realiteitsbrillen

Goed nieuws voor wie staat te popelen om zich een Oculus Rift virtuele realiteitsbril aan te schaffen. De oprichter van Oculus, Palmer Luckey, heeft onlangs op Stuff aangekondigd dat de bril te koop zal zijn aan de productieprijs. Oculus neemt dus zelf geen enkele winstmarge op virtuele realiteitsbrillen.

De reden achter deze ongebruikelijke keuze is de overname van Oculus door Facebook. Volgens Luckey heeft het bedrijf nu alle financiële steun die ze nodig hebben en hoeven ze dus niet te rekenen op het geld dat binnenkomt van de verkoop van de Oculus Rift.

Er zijn andere manieren voor Oculus om winst te maken. Zo zou het bedrijf andere bedrijven die software willen ontwikkelen voor de Oculus Rift licenties laten betalen, een strategie die consoleontwikkelaars Sony en Microsoft vaak toepassen. Oculus wil ook zijn eigen games produceren en games uitbrengen van andere ontwikkelaars. “Je zal ons volgend jaar zeker zien op de gamebeurs E3”, zei Luckey. “Ik ben er ook van overtuigd dat virtuele realiteit op termijn de mogelijkheden zal bieden om alle traditionele schermen te vervangen.”

Iets minder goed nieuws is dat er nog altijd niet geweten is wanneer de Oculus Rift op de markt zal komen. Tot dan kan men wel speculeren over de prijs en de manier waarop Oculus winst zal maken, maar uiteindelijk wachten de meesten toch op de echte virtuele realiteit. “Het kan me niet schelen dat mensen de Oculus Rift sneller willen”, reageert Luckey. “De bril komt pas uit op het moment dat die klaar is en dat we een compleet product op de markt kunnen brengen en niet eerder.” Nog eventjes wachten dus.