De zeven meest ongelofelijke blessures van voetballers

Blessures van voetballers zijn soms indrukwekkend, zoals de open beenbreuk van Jeremy Clement in 2013. Op een voetbalveld gaat het vaak hard tegen hard, maar ook het dagelijkse leven zit vol verrassingen en die verrassingen zorgen er soms voor dat voetballers zich blesseren op een belachelijke manier. Nu het WK goed begonnen is, volgt hieronder een compilatie van de zeven meest belachelijke blessures die de voetballers die ze opliepen liever zouden vergeten.

Mexes

Mexes


Eind november moest AC Milan-speler en Frans international Philippe Mexes een wedstrijd aan zich laten voorbijgaan door een blessure. Hij had een brandwonde opgelopen door UV (ultraviolet) licht. Mexes is zeer bezorgd over zijn huidskleur en hij bezoekt dan ook graag de zonnebanksalons. Een te lange blootstelling aan UV-stralen veroorzaakte een ontsteking in zijn linkeroog.

Maurides

 

https://www.youtube.com/watch?v=IXDZ6lyq6ko

De jonge spits van Internacional Porto Alegre raakt in juli 2013 geblesseerd tijdens het vieren van zijn eerste doelpunt als profspeler. De Braziliaan voerde een backflip uit, maar hij landde slecht. Hij moest het veld per brancard verlaten en in het ziekenhuis stelden de artsen vast dat de onfortuinlijke jongeman een verstuikte knie had opgelopen tijdens zijn viering.

Coupet


Coupet

Gregory Coupet, keeper van Olympique Lyon en Frankrijk, besloot in 2006 om een plank te bevestigen aan de muur waarop hij zijn trofeeën kon tentoonstellen. Helaas viel de plank tijdens de werkzaamheden op zijn hand. Door deze domme blessure moest de keeper de wedstrijd tegen Saint-Etienne aan zich voorbij laten gaan.

Gourcuff

Gourcuff

Yoann Gourcuff, de spelmaker van Olympique Lyon, is van nature al blessuregevoelig. Nauwelijks hersteld van een verstuikte enkel, belandde de spelmaker opnieuw in het ziekenhuis met een verstuikte enkel. Deze keer was het de rechterenkel waar het probleem zat. Gourcuff liep de blessure op (letterlijk) toen hij ging lopen met zijn hond.

Canizares

Canizares

De legendarische doelman van Valencia moest in 2002 verstek laten gaan bij het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. De doelman raakt geblesseerd toen hij naar een flesje parfum greep, maar miste. Het flesje viel op de grond en ontplofte. Het glas sneed een pees over in de voet van Canizares. De keeper heeft nadien nooit meer zijn oude niveau gehaald.

Letizi

Letizi

In december 2002 ontspanden drie spelers van Paris Saint-Germain zich met een spelletje Scabble. Lionel Letizi liet een letter vallen tijdens het spel en besloot razendsnel achter de letter aan te duiken voor die op de grond zou vallen. Toen hij terug recht kwam, wist hij dat het een foute boel was. De speler kreeg acute lage rugpijn en kon weken niet voetballen.

Ferdinand

Ferdinand

Rio Ferdinand raakt in januari 2001 geblesseerd aan de knie door televisie te kijken. De verdediger van Leeds United had zich comfortabel op de bank gezet met de benen op de salontafel. Na een paar uur in die positie, voelde de speler een scherpe pijn in de knie. De knie was opgezwollen en hield hem twee weken aan de kant.