Durf jij deze pikante saus te eten?

Wanneer chef Muhammad Karim zijn ‘Atomic Kick Ass Drumsticks’ bereidt, moet hij een gasmasker dragen. Zo pikant is het gerecht dat hij serveert in zijn Indisch restaurant Bindi in Grantham in het Verenigd Koninkrijk. Het personeel van het restaurant is ook geoefend in EHBO moest er iets mis lopen met de klanten terwijl ze dit uitermate pikant gerecht eten.

Als je nog niet helemaal overtuigd bent dat dit een ongelofelijk pikant gerecht is, dan kan de Scovilleschaal je helpen. Die meet hoe pikant bepaalde pepers en gerechten zijn. Tabasco heeft een Scovillewaarde van 2.500 tot 5.000 SHU, Amerikaanse pepperspray heeft minstens een Scovillewaarde van 2.000.000 SHU. De ‘Atomic Kick Ass Drumsticks’ heeft een saus waarin twee van de heetste pepers ter wereld in verwerkt zitten. De Carolina Reaper, volgens Guinness de heetste peper te wereld, meet gemiddeld 1.569.300 SHU en heeft zelfs uitschieters tot 2.200.000 SHU. De andere peper die ook in het gerecht verwerkt zit is de Moruga Scorpion, met een gemiddelde Scovillewaarde van 1.200.000 SHU en uitschieters tot 2.000.000 SHU.

Een pittig gerechtje dus, waar ook een uitdaging aan verbonden is. Wie 10 kippenbouten met de pikante saus kan verorberen in 15 minuten krijgt 100 pond (125 euro) van Karim. Twintig personen zijn de uitdaging al aangegaan maar niemand heeft het voorlopig gehaald. Volgens Karim krijgt het lichaam een enorme adrenalinestoot wanneer de saus eet. De laatste persoon die de uitdaging aanging verloor het gevoel in zijn gezicht voor 30 minuten, zweette enorm hard en zijn lichaam begon ongecontroleerd te schudden. Het is duidelijk dat iemand met een echte maag van staal nodig is voor deze uitdaging.

ad_137330371